«12 ніч» на 25 поверсі

1 Березня 2006
8303

«12 ніч» на 25 поверсі

8303
Репортаж зі знімального майданчика весняного спецпроекту Нового каналу
«12 ніч» на 25 поверсі

Атмосфера у  клубі  «Фрідом», де  на днях  відбувалися зйомки весняного спецпроекту «Нового каналу», нагадувала  або ж  про романтичне свято, або про заялоджений формат «блакитних вогників» - кому як було більше до вподоби. Цукерки, свічки, стиглі помаранчі, бокали, псевдошампанське у вигляді «Живчика» від «Оболоні». Миготіло не лише світло різнокольорових прожекторів, а й людські постаті, які мігрували залою під крики помічника режисера: «Місце довкола сцени «засаджуємо» людьми!».

Продюсер  проекту,  Оксана Панасівська, PR-директор  Нового каналу,  розказала  кореспонденту «ТК», що  «Новий канал ввів традицію, якої на каналі давно не було – робити спецпроекти до свят. Це було на «Інтері» та на «1+1». Ми хочемо, щоб і  глядач Нового каналу завжди  був упевнений, що до свята  йому обов’язково запропонують  яскравий  телесюрприз».

Однак на тому, що цей проект до 8-го березня,  увагу на Новому  не акцентують. За словами продюсера,  якщо він вдасться, то його ще неодноразово повторюватимуть.

 « Звичайно,  - каже Оксана Панасівська, - те, що робимо ми, це не ноу-хау – це гібрид гарного концерту і діалогів за сценою. Але це не мюзікл, бо там герої, актори або співаки грають якусь роль, а в даному випадку всі співаки, задіяні у  проекті, грають самих себе, а за кулісами відбуваються різні  феєричні події.  У сценках беруть участь більшість кращих  українських популярних співаків -  Ані Лорак, Олена Вінницька, Алібі, Гайтана, Могилевська,Аня Се докова,  SMS, XS “Авіатор”. Вестимуть концерт Андрій Доманський  разом з Настею Касіловою. Думаю, що ми продовжимо  традицію, і знімемо подібний проект і  на честь восьмиріччя Нового каналу, яке відбудеться влітку».

Отже, цей так званий «весняний гібрид»  від Нового каналу має назву «Кохання на 25-му поверсі», за однойменною піснею російської групи «Корні», співаки з якої є головними героїями проекту.
Фабула проекту вирішена  в традиціях  романтичної комедії. Один з солістів групи «Корні» - Олександр Асташонок – начебто  в  чаті знайомиться з дівчиною. Єдине, що він про неї знає, це те, що вона солістка відомої української дівчачої групи. Вони  не обмінюються фотокартками та іменами, а з’ясовують, що в Києві відбувається концерт в модному нічному клубі, тому вони домовляються про побачення всліпу.
Відбувається концерт і соліст групи за допомогою своїх друзів шукає своє кохання.

«Такий собі а’ля Шекспір «12-та ніч», –зазначила Оксана Панасівська з посмішкою. - Коли герої шукають один одного, відбувається комедія помилок, комедія становищ. Закоханий Ромео – такий імідж у Олександра Асташонка».

Сам закоханий Ромео мав на сцені «Фридому»  по-сучасному гламурний вигляд: біла сорочка, джинси і пояс з електронним написом: “Well come!'’ (через пошук батарейок до нього головні герої запізнились на зйомку).
А от хто гратиме роль Джульєтти, невідомо. За словами Оксани Панасівської, це найбільша таємниця та інтрига проекту.

Попри те, що даний проект знімає український канал з українськими співаками, сценки йтимуть російською мовою: « Російською, тому що ми хочемо продати цей проект в Росію.  І канал зацікавлений в тому, щоб продукт купили», - зазначила Панасівська, а на запитання «ТК»,  чи є в Нового каналу за нового складу топ-менеджменту  досвід продажу продукції в Росію, відповіла:  «Ще ні, але ми хочемо піти цим шляхом. Зараз перед каналом стоїть завдання робити якісний власний продукт. На каналі протягом року була ситуація утримання каналу на тому рівні, в якому він був у 2004 році, після того, як трохи більше року тому  пішов  попередній топ-менеджмент на чолі з О. Ткаченком. Канал не лише втримався, але й значно підняв рейтинги, ми з гарними показчиками прийшли до нового року, але власного продукту на каналі ще недостатньо. Тому головна установка – на власний якісний продукт».
«Один з покажчиків міцності каналу, його якості, його високої позиції  – це новорічний продукт, або спецпродукти до свят, це коштовні проекти, але це треба робити, - каже пані Оксана. -  Звичайно, ми мріємо створити серіал, але ми до цього йдемо. Всі великі канали мусять робити такі проекти, що конкурентно спроможні,  які гарно йдуть в нас і які  можна продати”.

 Оксана Панасівська переконана, що власні українські проекти можуть бути високорейтинговими.  «На Новий рік ми вперше  зняли власний продукт – новорічне шоу «Солдати-2006» (дуже якісні зйомки від Film Television Technology),  а не купували секонд-хенд з Росії.  І доля рейтингів Нового каналу становила у новорічну ніч  11,5% (для порівняння  «1+1»  мав десь 13%.).  Новий канал дуже близько підійшов до лідерів, і в якихось хвилинах конкурував з «1+1». А під час повтору на Старий новий рік частка аудиторії становила 14,5%.  Це назвичайно серйозна цифра. Минулого року з російським продуктом частка аудиторії становила  в нас 4%.  І це проект  з українськими співаками; правда, серед учасників були  і російські групи. Чому ні, якщо це якісні пісні? Втім, ми, можливо, дійдемо  згодом і до того, що це буде власне український концерт, ми до цього прагнемо».

Після  інтер’ю  з Оксаною  Панасівською ваш кореспондент повернулася  до зали, де якраз знімалась чергова  сценка. Пахло палаючими свічками. Сцену, виробництва FTT, прикрашали райдужні квіти і зірки, довкола сцени були розкидані  різнокольорові кульки. Розмаїття відтінків бузкового та зеленого.

 

Коло сцени за столом солісти групи «Корні» обговорювали пошуки чарівної незнайомки, ім’я якої не знає навіть режисер. За словами прес-секретаря каналу Ірини Шуст, знайти співачку на цю роль було доволі важко. Спершу її мала грати солістка «Віагри», але група так невчасно розпалася, що продюсерам Нового довелося шукати іншу героїню.

Режисер проекту – Тарас Дудар -   дає  настанови співакам і глядачам: «Сидимо, спілкуємось, у камеру не дивимось, починаємо зйомку.  Ведіть себе вільніше. Хто ходить по залі на задньому плані? Відставити рух. Мовчки підспівуйте».

«Глядачі» за столиками  мали організовано  зображували радісний настрій.  Голос у мегафон: «Після команди: «почали!» почнемо організовано радіти. Радість!»  Однак імітувати  щиру радість на пісню Могилевської глядачам  захотілось не з першого дублю. Але після того, як «радість» стала  все ж таки досконалою, режисер всім подякував.

У перерві між зйомками сценок і концерту вирішила поспілкуватися з учасниками проекту. Виявилось, що українські співаки - люди  досить романтичні, які зазвичай не дивляться телевізор і скептично ставляться до виступів на виборах.

Дівчата з групи «Алібі», Анна та Аліна, з посмішкою розповідали, що ніколи не знайомились з хлопцями у віртуальному просторі, а з  романтичних історій найбільше полюбляють «Сплячу красуню» та «Червоні вітрила».  Світлана Лобода не могла дочекатися завершення зйомок, щоб прогулятися під снігом: «Мне очень нравится такая погода, когда метет снег. Так красиво мела метель, что напомнила мне детство». А  Євгенія Власова більше полюбляє зніматися у кліпах,  ніж у мюзіклах: «На съемках клипа ты руководишь ситуацией, а так это лишнее напряжение».


Телевізор 8 березня українські співачки ніколи не вмикають, бо в цей день постійно на концертах. Однак,  за словами Світлани Лободи,  українських передач їм не вистачає: «Хотелось бы больше, чтобы на нашем телевидении было больше украинских развлекательных программ, а не российских, может мы пока только к этому идем.». А у Євгенії Власової телевізор викликає роздрутування: «Телевизор не люблю и не смотрю».
А от щодо запрошень на вибори, то всі сходились на тому, що музика має бути відокремлена від політики.

 

І знову на знімальний майданчик. Там якраз помічник режисера готувала зал до зйомок концерту: «На столах все неїстівне, оброблене дихлофосом», - жартувала вона.  А тим часом на сцені з’явилась Євгенія Власова.

 

 

 

Після першого дублю їй довелося проспівати пісню вдруге і втретє...   Далі пішли  Алібі,  Олена Вінницька,  Гайтана, Світлана Лобода ....  і так до 10 вечора.  Все відзняти  мали упродовж трьох днів. Результат побачимо вже незабаром, а також – і рейтинги, яким зичимо бути високими. Все ж таки хай і попса,  але коли роблять  її наші люди – воно якось гріє. 

href="http://www.detector.media/articles/130/0/6443/«Плюсы">«Плюсы» подарили новогоднюю ночь «Интеру» >

Веселі старти на вершину новорічного телерейтингу. Програма найдовшої ночі року

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду