Нове "Радіо Київ" 98FM буде співпрацювати з Громадським Радіо?

23 Березня 2004
974
23 Березня 2004
17:06

Нове "Радіо Київ" 98FM буде співпрацювати з Громадським Радіо?

974
Уже майже півроку йде робота над створенням київського муніципального FM-радіо. Як відомо, вже майже півроку триває робота над створенням київського муніципального FM-радіо. Кілька місяців тому вони отримали ліцензію в Нацраді на частоту 98FM. Вихід в ефір, як стало відомо „ТК”, планується 29 березня. Більш того, начебто йдуть перемовини щодо можливої трансляції на хвилях "Радіо Київ" програм Громадського радіо.
Нове "Радіо Київ" 98FM буде співпрацювати з Громадським Радіо?
Із запитаннями щодо нового проекту в українському радіоефірі „ТК” звернулася до директора "Радіо Київ" Олександра Кривошеєнко.

- Пане Олександре, якою буде концепція нового - муніципального – радіо FM? Ви будете схожі на телеканал "Київ"?

- Радіо засновано Київської міською радою на початку минулого року. Ліценцію на 24-годинне мовлення нам надали 12 листопада минулого року.

Ми не ставимо за мету бути на когось схожими. Ми хочемо зробити насичений радіоефір, який буде корисним та цікавим для киян. Нами були проведені дослідження, якими є інформаційні потреби киян, які з цих потреб є найбільш незадоволеними, що саме кияни хочуть знати про життя міста. І, як у муніципальної радіостанції, головною нашою метою є не одержання прибутку, а саме задоволення інформаційних потреб киян – територіальної громади.

Тобто, щоб реалізувати поставлені перед нами задачі, ми маємо мовити лише в інформаційному форматі. Ми повинні створити джерело повної і достовірної інформації в радіопросторі для киян. І оскільки форматів розмовного радіо в нас не густо, ми зробили висновок, що можемо претендувати на більш-менш масового київського слухача. Ми прагнемо спробувати стати рейтинговою станцією. І я вірю, що наш журналістський колектив здатен реалізувати таку можливість.

- У нас є інформація, що ви виходитиме в ефір поки що 15 годин на добу, але ліценцію маєте на 24 години. Чи плануєте ви збільшувати час ефіру?

- Так, дійсно, ми поки що будемо виходити 15 годин на добу, але так буде тільки на початку. Ми, як і всі радіостанції-початківці, виходимо в ефір у форматі тестового мовлення. Згодом ми плануємо вийти на 24 години... Наповнити ефір інформаційним продуктом 24 години на добу ми маємо протягом двох місяців.

- Чи відповідає дійсності інформація про те, що ви плануєте співпрацювати з Громадським Радіо?

- Ми розглянули багато пропозицій від організацій, що займаються створенням та поширенням інформаційного продукту. І на даний момент їх опрацьовуємо. Серед претендентів є і Громадське Радіо. Я вважаю, що і ГР, і закордонні мовники, що діють в умовах наданої нам ліцензії, могли б мати місце в нашому ефірі. Але я хочу чітко окреслити їхнє місце в нашому ефірі – ми спеціалізуємось на міському житті, наша інформація стосується життя міста, і, разом з тим, для потреб наших слухачів у нас повинна бути інформація і про міжнародні події, і велику політику. І тут ми можемо співпрацювати з такими виробниками інформаційних програм.

- Хто, крім Громадського Радіо, є кандидатами на співпрацю з вами?

- „Німецька хвиля”, Радіо „Свобода”... Є досить висока ймовірність того, що ми будемо співпрацювати зі всіма цими мовниками одночасно.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду