Конкурс «Стоп цензурі!» визначив нового переможця в номінації «Постер»

13 Липня 2011
12121

Конкурс «Стоп цензурі!» визначив нового переможця в номінації «Постер»

12121
Конкурс «Стоп цензурі!» визначив нового переможця в номінації «Постер»

Журі Міжнародного on-line конкурсу «Стоп цензурі!» визначило нового переможця конкурсу в номінації «Постер», одноголосно віддавши свої голоси за роботу Михайла Маєвського mayevsky (Кіровоград). Про це повідомляє оргкомітет конкурсу.

 

 


 

 

Михайло Маєвський - карикатурист, президент громадської організації «Центр розвитку європейських зв'язків "ЄвроВокс"», член Національної спілки журналістів України, член Асоціації карикатуристів - найактивніший учасник, який подав на конкурс 51 роботу-карикатуру.

 

Паралельно постер-переможець потрапив до переліку обраних робіт на італійському міжнародному конкурсі Umoristi a Marostica 2011 (The 43th International Graphic Humour Exhibition Umoristi a Marostica 2011), а також був використаний в оформленні каталогу конкурсу, білбордів та запрошень на виставку робіт.

 

«Будь-якому суспільному явищу притаманний дуалізм: Всесвітня Мережа може бути тим сегментом і тим місцем інформаційного буття, який дає можливість вийти за рамки та обмеження цензури, але може бути й однією з частин цензурного колючого дроту. І головне для вільної людини - бути уважною і не переплутати місце, крізь яке існує можливість отримати інформацію без цензури та місце, де цензура живе і діє під модерною оболонкою - адже виглядають вони найчастіше однаково...», - прокоментував свою роботу Михайло Маєвський.

 

«Композиція плакату складається з одного цільного елемента і викликає єдину асоціацію - слід на тюремній стіні, залишений нігтем. Натяк на те, що коли ми й далі будемо ігнорувати наше право на свободу обігу інформації, нам залишиться лише одне -  видряпати свій некролог на стінах, шкодуючи про втрачені можливості і свободу», - висловився про роботу переможця Геннадій Фісун, графік-дизайнер.

 

Потреба переглянути результати конкурсу виникла у зв'язку з тим, що робота переможця у номінації «Постер» gazelka виявилася неоригінальною. Як з'ясувалося, аналогічна робота розміщена на сайті II Міжнародного бієнале LOGO 2010. Плагіат виявив Геннадій Фісун, повідомивши про це на своєму блозі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду