Напад на найавторитетнішого журналіста Херсонщини

6 Лютого 2006
9776

Напад на найавторитетнішого журналіста Херсонщини

9776
Третього лютого група осіб напала на редактора першої незалежної газети на Херсонщині «Ділові Новини» Олександра Гунька.
Напад на найавторитетнішого журналіста Херсонщини
Пізно ввечері у п'ятницю, 3 лютого,  у Новій Каховці на редактора першої незалежної газети  на Херсонщині «Ділові Новини» Олександра Гунька було здійснено напад групи осіб.

Невідомі завдали журналісту тілесних пошкоджень, відібрали гаманець, службове посвідчення та ключі від редакції. Ступінь тілесних ушкоджень (зокрема, зафіксовано струс мозку) нині оцінюється.

Зі слів журналіста, на нього напали четверо молодиків, котрі збили його з ніг, коли він проходив повз свого будинку. Нині справою журналіста займається обласне управління Служби безпеки України та Управління МВС в Херсонській області.

П'ятидесятитрирічного редактора «Ділових Новин» Олександра Гунька знають як неупередженного журналіста, котрий протягом 15 років працює редактором незалежних медіа-проектів. Олександр Петрович є одним із засновником Новокаховської міської профспілки працівників засобів масової інформації.
«Ділові Новини» - єдина у Херсонській області газета, яка спеціалізується на журналістських розслідуваннях.

Комітет Незалежної Новокаховської медіа-профспілки вважає напад на редактора «Ділових Новин» брутальним проявом кримінальної сваволі у місті Нова Каховка, котра межує зі злочинною бездіяльністю міського керівництва відділку внутрішніх справ.

Напад на Олександра Гунька став апогеем та логічним продовженням низки порушень прав журналістів на Херсонщині. Досі жодної кримінальної справи стосовно нападів на журналістів у цій області заведено не було. Керівництво міліцейського відділку до останнього часу просто ігнорувало повідомлення про напади на журналістів (напад з боку керівництва обласного УБОЗу на кореспондента «Нової Каховки» Дмитра Орлова, напад на журналіста тієї ж газети Констянтина Іванова, погрози журналісту «Ділових Новин» Максиму Біровашу, напад з боку невідомих на журналістів херсонської газети «Вгору»).

Новокаховська міська професійна спілка журналістів наголошує на незадовільній профілактичній роботі міського відділу міліції та обласного керівництва УМВС взагалі.

Новокаховська міська професійна спілка журналістів вимагає негайного втручання в хід розслідування факту нападу на журналіста вищих посадових осіб МВС, СБУ та Генеральної прокуратури України.

Новокаховська міська професійна спілка журналістів  вимагає негайного надання охорони Олександру Гуньку, чого, до речі, не було зроблено чомусь відразу.

Новокаховська професійна спілка журналістів вимагає кваліфікувати напад на журналіста як такий, що пов'язаний з професійною діяльністю Олександра Гунька і попереджає посадових осіб Новокаховського відділку МВС про неприпустимість їхньої бездіяльності.

Новокаховська професійна спілка журналістів просить колег по цеху розповсюдити цю інформацію будь-яким комунікаційним шляхом, адже мова йде про безпеку кожного з нас.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду