Олександр Асаулюк: «Я втратив мотив»

10 Червня 2011
29192

Олександр Асаулюк: «Я втратив мотив»

29192
Генеральний директор М1/М2 пояснив причини звільнення
Олександр Асаулюк: «Я втратив мотив»

Як уже повідомляла ТК, генеральний директор телеканалів М1/М2 (ТОВ «Телеодин») Олександр Асаулюк звільняється зі своєї посади.

 

«Детектор медіа» пан Асаулюк пояснив причину звільнення тим, що він «втратив мотив». До кінця червня він передає справи і веде переговори з майбутніми працедавцями. За його словами, він має п'ять пропозицій.

 

Компанію «Телеодин» може очолити Валентин Коваль, який до цього був генеральним продюсером М1/М2.

 

Детальніше про це читайте в бліц-інтерв'ю Олександра Асаулюка.

 

 

 

- Як давно ви написали заяву про звільнення і чому вирішили піти? Це ваше власне бажання чи ви змушені це зробити?

- Я подав прохання акціонерам про відставку 27 травня 2011 року. 12 останніх років я керував компанією «ТелеОдин», що є виробником телеканалів М1 та М2. Це був один з найкращих періодів у моєму житті, й тепер, маючи можливість озирнутися назад, я скажу, що то був дуже успішний період як у моїй телевізійній кар'єрі, так і в цілому для музичної телевізійної індустрії. Я стояв біля джерел створення М1, віддав цьому каналові свою душу, ідеї та серце. Нам вдалося зробити один з найефективніших українських телеканалів, а нашу модель музичного телебачення й досі вивчають колеги з інших країн. Ми перемагали у «Телетріумфі», ми ставили рекорди рейтингів (як для музичних каналів), ми знімали перші кастинг-шоу, ми вели мовлення на США та інші країни, ми народжували телевізійних зірок, які тепер працюють майже на всіх провідних телеканалах України та Росії, ми встановлювали нові стандарти, ми провокували шоу-бізнес до розвитку й диктували там правила.

 

Але в кожної свідомої людини з часом настає розуміння, що, навіть якщо стеля й прозора, але вона все ж існує. Це було моє особисте рішення, над яким я міркував протягом останнього року. Кажучи філософськи, я втратив мотив. Розуміючи, що я залишаю не просто канал, а своє улюблене створіння, я разом з тим розумію, що попри те, що я, свого часу, був наймолодшим у історії України керівником національного телевізійного каналу, я змінився, й хочу досягти більшого. Як свого часу мені стало замало радіо, так і тепер я розумію, що мушу себе реалізувати не тільки для музичної телеаудиторії. Я із сумом на душі залишаю канал, але я знаю, що це потужна «дитина», й позиції каналу й надалі залишатимуться переможними. Моє серце залишається тут, я завжди буду вболівати за канал і бажаю йому всебічного процвітання!

 

- Коли ваш останній день роботи? Чи задовільнена ваша заява про звільнення?

- Ми домовилися, що я передаю справи до кінця червня. Моя заява де-факто задовільнена. Всі ці роки ми були однією командою, й я сподіваюся, що ми й надалі залишатимемося у теплих стосунках.

 

- Хто очолить компанію замість вас?

- Я не знаю рішення акціонерів, але якщо це рішення буде на користь пана Коваля, то це буде, на мою думку, абсолютно вірне рішення.

 

- Які у вас плани, куди ви йдете?

- Всі ці роки я, зрозуміло, отримував пропозиції, але ніколи їх не розглядав. Тепер я у стані переговорів. Власне, для того, щоб бути максимально коректним до роботодавців, я й попросив відставки, аби не за спиною обговорювати деталі Можу сказати, не порушуючи конфіденційності, що маю п'ять пропозицій. Три з них з-за меж України. Всі пропозиції «телевізійні». Я відвів собі часу на прийняття рішення до вересня. Обіцяю одразу проінформувати вас про нього.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29192
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фу!
4695 дн. тому
Нарешті воно звалило! Жадібний бездарний і самозакоханий керівник. Люди на м1 досі на 1500 грн працюють... з ЙОГО подачі
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду