detector.media
Мар'яна Закусило
10.06.2011 15:08
Олександр Асаулюк: «Я втратив мотив»
Олександр Асаулюк: «Я втратив мотив»
Генеральний директор М1/М2 пояснив причини звільнення

Як уже повідомляла ТК, генеральний директор телеканалів М1/М2 (ТОВ «Телеодин») Олександр Асаулюк звільняється зі своєї посади.

 

«Детектор медіа» пан Асаулюк пояснив причину звільнення тим, що він «втратив мотив». До кінця червня він передає справи і веде переговори з майбутніми працедавцями. За його словами, він має п'ять пропозицій.

 

Компанію «Телеодин» може очолити Валентин Коваль, який до цього був генеральним продюсером М1/М2.

 

Детальніше про це читайте в бліц-інтерв'ю Олександра Асаулюка.

 

 

 

- Як давно ви написали заяву про звільнення і чому вирішили піти? Це ваше власне бажання чи ви змушені це зробити?

- Я подав прохання акціонерам про відставку 27 травня 2011 року. 12 останніх років я керував компанією «ТелеОдин», що є виробником телеканалів М1 та М2. Це був один з найкращих періодів у моєму житті, й тепер, маючи можливість озирнутися назад, я скажу, що то був дуже успішний період як у моїй телевізійній кар'єрі, так і в цілому для музичної телевізійної індустрії. Я стояв біля джерел створення М1, віддав цьому каналові свою душу, ідеї та серце. Нам вдалося зробити один з найефективніших українських телеканалів, а нашу модель музичного телебачення й досі вивчають колеги з інших країн. Ми перемагали у «Телетріумфі», ми ставили рекорди рейтингів (як для музичних каналів), ми знімали перші кастинг-шоу, ми вели мовлення на США та інші країни, ми народжували телевізійних зірок, які тепер працюють майже на всіх провідних телеканалах України та Росії, ми встановлювали нові стандарти, ми провокували шоу-бізнес до розвитку й диктували там правила.

 

Але в кожної свідомої людини з часом настає розуміння, що, навіть якщо стеля й прозора, але вона все ж існує. Це було моє особисте рішення, над яким я міркував протягом останнього року. Кажучи філософськи, я втратив мотив. Розуміючи, що я залишаю не просто канал, а своє улюблене створіння, я разом з тим розумію, що попри те, що я, свого часу, був наймолодшим у історії України керівником національного телевізійного каналу, я змінився, й хочу досягти більшого. Як свого часу мені стало замало радіо, так і тепер я розумію, що мушу себе реалізувати не тільки для музичної телеаудиторії. Я із сумом на душі залишаю канал, але я знаю, що це потужна «дитина», й позиції каналу й надалі залишатимуться переможними. Моє серце залишається тут, я завжди буду вболівати за канал і бажаю йому всебічного процвітання!

 

- Коли ваш останній день роботи? Чи задовільнена ваша заява про звільнення?

- Ми домовилися, що я передаю справи до кінця червня. Моя заява де-факто задовільнена. Всі ці роки ми були однією командою, й я сподіваюся, що ми й надалі залишатимемося у теплих стосунках.

 

- Хто очолить компанію замість вас?

- Я не знаю рішення акціонерів, але якщо це рішення буде на користь пана Коваля, то це буде, на мою думку, абсолютно вірне рішення.

 

- Які у вас плани, куди ви йдете?

- Всі ці роки я, зрозуміло, отримував пропозиції, але ніколи їх не розглядав. Тепер я у стані переговорів. Власне, для того, щоб бути максимально коректним до роботодавців, я й попросив відставки, аби не за спиною обговорювати деталі Можу сказати, не порушуючи конфіденційності, що маю п'ять пропозицій. Три з них з-за меж України. Всі пропозиції «телевізійні». Я відвів собі часу на прийняття рішення до вересня. Обіцяю одразу проінформувати вас про нього.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY