Соколенко пропонує почати декларування видатків з Піховшека і Березовської

21 Квітня 2011
16613

Соколенко пропонує почати декларування видатків з Піховшека і Березовської

16613
Соколенко пропонує почати декларування видатків з Піховшека і Березовської

У відповідь на заяву Ганни Герман про необхідність запровадження в Україні декларування видатків журналістів кореспондент СТБ Наталія Соколенко запропонувала почати декларування з представників президентського пулу. Про це пані Соколенко сказала 21 квітня під час прес-конференції громадського руху «Стоп цензурі!», активістом якого вона є.

 

«Давайте почнемо декларувати видатки з президентського пулу, якщо вже так кортить. Є такий журналіст Піховшек, який їздить з президентом за кордон. Які транспортні засоби є у нього або у Альони Березовської, яка теж коштом державного бюджету їздила у Париж? У неї є мерседес, у Піховшека непогана нерухомість. Давайте розберемось з цим, а потім  почнемо вказувати на інших», - зазначила Наталія Соколенко.

 

За словами директора Інституту масової інформації Вікторії Сюмар, декларування видатків журналістами, які не працюють у державних чи комунальних ЗМІ, позбавлене логіки: «Демонструють суспільству свої видатки та прибутки люди, які живуть коштом цього суспільства. Тобто ті, які фінансуються з державного бюджету. І у цьому суть, щоб суспільство мало інструмент такого контролю. Журналісти, які працюють у державних виданнях, є держслужбовцями апріорі, і вони зобов'язані відповідно до закону це робити. Чому це повинні робити ті медіа, які є приватним бізнесом - мені уявити дуже складно, адже в систему логіки та права це не вписується».

 

А директор Інституту медіа права Тарас Шевченко зазначив, що для боротьби з корупцією у журналістиці чиновникам краще просто «припинити замовляти чи плати представникам медіа». «А ці заяви робляться для того, щоб уникнути запитань про те, чому не декларують свої видатки чиновники. Якщо цього не роблять чиновники, то нічого ефективного та розумного в декларуванні видатків інших людей немає», - додав він.

 

Нагадаємо, радник президента Ганна Герман в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ заявила, що в Україні треба запровадити обов'язкове декларування видатків для всіх журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16613
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4762 дн. тому
Ага, ну да, канешна: на такую "жаренную" тему тут же набежали моськи типа атоса с дефиантом и ну давай все г*ном поливать! Любимое занятие политологов северного соседа! Ясно, что диалога по сути вышесказанного не будет - поскольку активисты Стоп-цензуры говорят с точки зрения демократических и правовых норм, действующих в цивилизованых странах, там где слова типа "холуи", "журналюги", "очернители" и прочая словесная шелуха - уже пройденный лет 50 назад этап истории. А наши записные форумные моськи по-другому не разговаривают - только на языке отечественных базарных баб. Родной язык, в соответствии с хартией...
atos
4762 дн. тому
Оказывается наши ЖУРНАЛЮГИ уже по ПУлам разделены. Одни априори бандюги(про властны),о другие " демократы" до мозга кости(платят соросы,березовские,коломойские,). Первых можно на кол сажать без суда и следствия , а вторых вместо икон ставить, и им по положению,можно продаваться -кто больше заплатит. Очень интересный факт,почему то в про властный пул идут ЕДИНИЦЫ, а в ПУЛ "демократов"-очернителей--в очередь становятся. Все понимают,что здесь бабки на порядок выше. И вот только госпожа СЮМАР никак не может понять ЛОГИКИ, почему то ЕЕ должны проверять на "вшивость",то есть ДЕКЛАРИРОВАТЬ РАСХОДЫ. Парадокс!
defiant
4762 дн. тому
Статья очень ярко демонстрирует в каком абсурде мы живьем. Двух прикормленных властью украинских "журналюг" осуждают два " выдающихся демократора", рьяно отрабатывающие западные гранты. Ситуация называется "пес собаку покусал". Как в таких условиях возразит" истинно народному" депутату (он же выдающийся (животом) гармошечник) , который "Имел честь" назвал всю эту камарилью - холуями? Увы, все именно так.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду