detector.media
21.04.2011 17:36
Соколенко пропонує почати декларування видатків з Піховшека і Березовської

У відповідь на заяву Ганни Герман про необхідність запровадження в Україні декларування видатків журналістів кореспондент СТБ Наталія Соколенко запропонувала почати декларування з представників президентського пулу. Про це пані Соколенко сказала 21 квітня під час прес-конференції громадського руху «Стоп цензурі!», активістом якого вона є.

 

«Давайте почнемо декларувати видатки з президентського пулу, якщо вже так кортить. Є такий журналіст Піховшек, який їздить з президентом за кордон. Які транспортні засоби є у нього або у Альони Березовської, яка теж коштом державного бюджету їздила у Париж? У неї є мерседес, у Піховшека непогана нерухомість. Давайте розберемось з цим, а потім  почнемо вказувати на інших», - зазначила Наталія Соколенко.

 

За словами директора Інституту масової інформації Вікторії Сюмар, декларування видатків журналістами, які не працюють у державних чи комунальних ЗМІ, позбавлене логіки: «Демонструють суспільству свої видатки та прибутки люди, які живуть коштом цього суспільства. Тобто ті, які фінансуються з державного бюджету. І у цьому суть, щоб суспільство мало інструмент такого контролю. Журналісти, які працюють у державних виданнях, є держслужбовцями апріорі, і вони зобов'язані відповідно до закону це робити. Чому це повинні робити ті медіа, які є приватним бізнесом - мені уявити дуже складно, адже в систему логіки та права це не вписується».

 

А директор Інституту медіа права Тарас Шевченко зазначив, що для боротьби з корупцією у журналістиці чиновникам краще просто «припинити замовляти чи плати представникам медіа». «А ці заяви робляться для того, щоб уникнути запитань про те, чому не декларують свої видатки чиновники. Якщо цього не роблять чиновники, то нічого ефективного та розумного в декларуванні видатків інших людей немає», - додав він.

 

Нагадаємо, радник президента Ганна Герман в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ заявила, що в Україні треба запровадити обов'язкове декларування видатків для всіх журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY