Микола Томенко заявляє, що ініціатором невиконання Постанови ВР є Гарант Конституції

28 Травня 2003
809

Микола Томенко заявляє, що ініціатором невиконання Постанови ВР є Гарант Конституції

809
Микола Томенко впевнений, що Президент Леонід Кучма ніколи не дозволить Першому Національному висвітлювати дискусії представників усіх фракцій у прямому ефірі.
Микола Томенко заявляє, що ініціатором невиконання Постанови ВР є Гарант Конституції
Микола Томенко впевнений, що Президент Леонід Кучма ніколи не дозволить Першому Національному висвітлювати дискусії представників усіх фракцій у прямому ефірі, як це було прийнято

Постановою „Про внесення змін та доповнень до Постанови Верховної Ради України “Про порядок висвітлення роботи третьої сесії” Верховної Ради України четвертого скликання”.

Таким чином голова парламентського комітету з питань свободи слова і інформації відреагував на інтерв`ю президента Національної телекомпанії України Олександра Савенка, яке сьогодні було опубліковане „Детектор медіаю”. Олександр Савенко, зокрема, заявив, що ВР подібними постановами втручається у діяльність НТКУ, яка, в свою чергу, не повинна обслуговувати інтереси партій (мовляв – парламентські фракції є об’єднаннями по політичним інтересам).

В свою чергу, Микола Томенко заявив: „Постанову Верховної Ради, за яку проголосували 252 народних депутати на чолі з головою Верховної Ради України, на жаль, не буде виконано. Характер дискусії про причини невиконання Постанови й та інформація, якою я володію як голова парламентського комітету, дає мені підстави стверджувати, що головним ініціатором невиконання цієї Постанови є Президент України Леонід Кучма. Звідси й випливає поведінка його підлеглих у Адміністрації, Державному комітеті з питань телебачення та радіомовлення , та Національній телерадіокомпанії”.

Микола Томенко зауважив, що той, хто працював з Леонідом Кучмою і цікавився його ставленням до засобів масової інформації, знає, що весь час вся його діяльність була направлена на боротьбу з прямоефірними дебатами.

„Як відомо, максимальна поступка, яку він зробив під час президентської виборчої кампанії 1999 року, це через Вуличне телебачення включитись в прямо ефірну дискусію в відомій програмі. Ця поступка завершилася для нього невдало. Тож для того, щоб не допустити наступного „раунду”, ведучий програми мусив різко захворіти”.



Як відомо, останнім часом з українського ефіру майже повністю зникли прямоефірні теледебати за участю не тільки найвищих посадовців, але й просто відомих політиків. Єдину програму такого плану, яка нещодавно з’явилася на Першому Національному, модерує не відсторонений журналіст, а політично заангажований відомою партією політолог Михайло Погребинський. Та й участь у ній беруть переважно політики не „першого ешелону”...

Микола Томенко впевнений, що допоки не зміниться ставлення Президента і його команди до засобів масової інформації, прямоефірні політичні теледебати будуть де-факто заборонені на усіх українських каналах.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
809
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду