Відео падіння вінка на Януковича показали Новий канал, ТРК «Україна», 5 канал, ТВі та СТБ (ОНОВЛЕНО)

17 Травня 2010
51756

Відео падіння вінка на Януковича показали Новий канал, ТРК «Україна», 5 канал, ТВі та СТБ (ОНОВЛЕНО)

51756
Відео падіння вінка на Януковича показали Новий канал, ТРК «Україна», 5 канал, ТВі та СТБ (ОНОВЛЕНО)

Відеозапис падіння вінка на президента України Віктора Януковича біля могили Невідомого солдата 17 травня показали Новий канал («Репортер» о 19.00), ТРК «Україна» («Шустер live», 19.30), 5 канал («Час новин»), ТВі («Сьогодні» о 20.30) і СТБ («Вікна» о 22.00). На «1+1» і в новинах ТРК «Україна» були продемонстровані фотографії «Української правди» (за відсутності відео їх також показали у «Вікнах» СТБ о 18.00), на ICTV, «Інтері» та Першому - відредаговані кадри без конфузу.

 

Як повідомив на початку «Шустер live» ведучий Мустафа Найєм, редакція їхнього ток-шоу надіслала відеозапис, який їй вдалося отримати на одному з каналів, до всіх, однак на той момент тільки Новий канал показав повне відео. Також Мустафа Найєм розповів глядачам про те, що Адміністрація президента заборонила поширювати це відео та вилучала його з каналів.

 

Гість ток-шоу, народний депутат (Партія регіонів) Олена Бондаренко на це відповіла, що відео «дійсно кумедне» і такі речі хороші для жовтої преси, однак у студії «Шустер live» говорити про цензуру не доводиться, підтвердженням чого є продемонстроване відео.

 

«Я навіть не очікувала, що вони покажуть це так рано», - сказала вона про Новий канал і додала: «Гадаю, що на "Плюсах" ми зараз побачимо цей сюжет теж». У цей час на «1+1» продемонстрували добірку фотографій «Української правди», які прокоментувала ведуча Наталія Мосейчук.

 

Олена Бондаренко також висловила впевненість, що після демонстрації падіння вінка на Віктора Януковича нікого не звільнять, як після показу сюжету «пропало всьо!» з Юлією Тимошенко. Тоді, нагадаємо, керівництво змусило звільнитися шеф-редактора «Репортера» Нового каналу Володимира Павлюка.

 

«Ми можемо говорити, що хтось щось відібрав тільки після заяв телеканалів», - наголосила Олена Бондаренко, посилаючись на те, що жоден канал про таке не заявляв.

 

«Але сам факт того, що в Адміністрації президента турбуються на цю тему і йде тиск на журналістів, неприємний», - відповів їй Мустафа Найєм.

 

Натомість хронікер «Шустер live» В'ячеслав Піховшек нагадав, що таке цензура за юридичним визначенням, і пояснив, що в даному разі не йдеться про цензуру.

 

Як повідомляла ТК, на український телеканалах відсутнє відео падіння вінка на Віктора Януковича, оскільки його, за інформацією «Української правди», вилучали або просили не показувати співробітники Адміністрації президента. Редакції «Шустер live» вдалося дістати його тільки на одному каналі, назву якого Мустафа Найєм не хотів розголошувати, допоки запис не буде показаний. Шеф-редактор СТБ Олексій Мустафін за відсутності власного відео обіцяв показати фотографію, головний редактор ICTV Олена Фроляк сказала, що не пустить цей запис в ефір з людських міркувань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
51756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду