Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На завтра призначено розмову з Олександром Ткаченком

6 Травня 2010
20529

Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На завтра призначено розмову з Олександром Ткаченком

20529
Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На завтра призначено розмову з Олександром Ткаченком

Журналісти інформаційної служби ТСН каналу «1+1» зустрілися з заступником голови Адміністрації Президента Ганною Герман.

 

Предметом обговорення на зустрічі стали як відкритий лист журналістів ТСН щодо цензурних утисків на каналі, так і  реакція Ганни Герман на публічний виступжурналіста інформаційної служби «1+1» Мирослава Отковича, якому  не затвердили до зйомок тему про вислів президента по Голодомору.

 

За словами кореспондента ТСН Сергія Кудімова, Ганна Герман розпочала свою розмову з того, що президента звинувачено несправедливо, а також висловила підозру, що журналісти ТСН і їх відкритий лист є інструментами  маніпуляції у конфлікті проти неї. «З цих слів можна було здогадатися, що йдеться про її конфлікт із головою АП Сергієм Льовочкіним», - припустив Сергій Кудімов, і висловив загальне обурення колективу підозрами пані Герман.

 

За словами Мирослава Отковича, Ганна Герман перепросила за свої припущення, а також вибачилася перед ним особисто за те, що дозволила собі звинувачення в замовному характері його публікації замовлення з опозиційних штабів»).

 

«Ми не запрошували Ганну Герман, це було її рішення зустрітися із ТСН. Ми не закликали владу на допомогу - ми є однаково рівновіддаленими  і від влади, і від опозиції, і хочемо одного - працювати за професійними стандартами. Тому завтра ми маємо намір з'ясувати правила гри із генеральним директором каналу Олександром Ткаченком, а потім добиватися зустрічі із власником - Ігорем Коломойським», - наголосив Кудімов.

 

Сама Ганна Герман у розмові з ТК завважила, що вона прийшла до ТСН з наміром переглянути сюжет про репліку президента по Голодомору, який не вийшов в ефір. Однак її великим розчаруванням стало те, що ніякого сюжету не існує, а був лише намір журналіста його зняти і відмова редактора.

 

«Я хотіла подивитися сюжет, може, скликати комісію, щоб об'єктивно з'ясувати, чому саме сюжет не пустили в ефір, чи є він професійним. Я дуже розчарована, що сюжету не існує», - сказала вона.

 

Вона припускає, що в даному випадку говорити про цензуру не випадає.

 

«Редактор часто відмовляється від сюжету не тому, що на нього хтось тисне, а тому, що ця тема не є цікавою», - переконана вона.

 

За словами Ганни Герман, менеджмент каналу має шукати шляхів владнання конфлікту, який виник на «1+1».

 

«Якщо журналісти відчувають якийсь дискомфорт, диктат, то менеджмент повинен знайти з ними спільну мову», - сказала вона.

 

Повторна зустріч ТСН і Ганни Герман, але вже за участі генерального директора каналу Олександра Ткаченка, відбудеться завтра, 7 травня, о 9.30.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду