Андрій Шевченко, віце-президент НТКУ: «Інтерв‘ю Президента України змонтовано коректно»

5 Жовтня 2005
1079

Андрій Шевченко, віце-президент НТКУ: «Інтерв‘ю Президента України змонтовано коректно»

1079
„Всі скорочення ми робили виключно в інтересах глядача. ” Вчорашня трансляція на чотирьох каналах інтерв’ю Президента України Віктора Ющенка викликала значну кількість відгуків. Не в останню чергу це було зумовлено тим, що інтерв’ю транслювалося у запису. Досить болючим виявилося, зокрема, питання про скорочення і можливе цензурування запису.
Андрій Шевченко, віце-президент НТКУ: «Інтерв‘ю Президента України змонтовано коректно»
Як вже повідомляла „ТК”, монтаж запису розмови з Віктором Ющенком проводився на базі Першого каналу, але за участю представників всіх телеканалів.

Прокоментувати ситуацію ми попросили представника НТКУ, віце-президента компанії Андрія Шевченка

Андрій Шевченко, віце-президент НТКУ:

- Інтерв'ю Президента України змонтовано коректно і з повним відтворенням логіки Віктора Ющенка. Воно справді було скороченим, і це лише питання технології.

Загалом розмова з президентом тривала близько 100 хвилин – з урахуванням технічних пауз. Ефірну версію збирали в монтажці НТКУ. Вона склала 35 хвилин і містить усі найцікавіші моменти розмови. Цю версію отримали всі канали, які брали участь у проекті, - „Перший канал”, 1+1, „Інтер” і „5 канал”, а також Національне радіо. Всі 4 телеканали домовилися використовувати в ефірі лише спільну версію. На цьому зійшлися всі ведучі, які брали інтерв‘ю, та прес-секретар Президента Ірина Геращенко.

Ми розраховували зібрати версію хронометражем у 60 хвилин. Вийшло менше, але продукт, як на мене, став динамічнішим. Всі скорочення ми робили виключно в інтересах глядача.

Щодо змісту. Домовленість була проста: у монтажі беруть участь всі охочі представники каналів. Олесь Терещенко, наскільки я знаю, був поза містом. Євген Глібовицький в монтажі участі не брав – мабуть, поклався на нас. Ми з Ларисою Губіною з „Інтера” вийшли з монтажки за 3 хвилини до ефіру з упевненістю, що вибрали все найцікавіше.

Всі інтерпретації щодо можливих маніпуляцій із записом інтерв‘ю – на совісті журналістів, які не захотіли з‘ясувати, як все було насправді. Пояснювати комусь, що цензура особисто для мене неприйнятна, не вважаю за потрібне.

Загалом інтерв'ю я задоволений: країна його точно чекала. Хоча продукт міг би бути кращим: забракло монтажного часу. Також на майбутнє тематику розмов з Президентом, думаю, варто зсувати з політики у речі більш приземлені, цікавіші для десятків мільйонів глядачів. Я уже говорив про це з генпродюсером „1+1” Олею Герасим‘юк: наступного разу спрацюємо сильніше.

Читайте також:

У форматі Путіна?

Сегодня Ющенко даст интервью четырем телеканалам

Віктор Ющенко сьогодні розмовлятиме з глядачами чотирьох каналів в єдиній версії запису

З Ющенком можна буде поспілкуватися сьогодні в ефірі одразу трьох каналів(оновлено)

До середини липня буде здійснений запис першого телерадіозвернення Президента України – Ірина Геращенко

Запитання „Детектор медіа”: Як ви вважаєте, чи отримали українські громадяни із інтерв'ю Віктора Ющенка чотирьом телеканалам 4 жовтня відповіді на головні з тих запитань, які у них виникали останнім часом до представників влади?

Телеінтерв'ю Президента: багато відповідей, ще більше запитань
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду