Віктор Ющенко сьогодні розмовлятиме з глядачами чотирьох каналів в єдиній версії запису

4 Жовтня 2005
1409

Віктор Ющенко сьогодні розмовлятиме з глядачами чотирьох каналів в єдиній версії запису

1409
Монтаж запису розмови з Віктором Ющенко проводився на базі Першого каналу, але за участю представників всіх телеканалів, - повідомила «ТК» Ірина Геращенко.
Віктор Ющенко сьогодні розмовлятиме з глядачами чотирьох каналів в єдиній версії запису
Як вже повідомляла «ТК», сьогодні в ефірі чотирьох каналів – Першого каналу, «Інтерa», «1+1» та 5 каналу - транслюватиметься інтерв’ю Президента України Віктора Ющенка.

«ТК» звернулася до Ірини Геращенко, прес-секретаря Президента, з кількома запитаннями щодо обраного формату спілкування Ющенка з телеглядачами.

На запитання щодо непрямого ефіру інтерв’ю Ірина Геращенко відповіла, що Секретаріатом плануються різні форми спілкування Віктора Ющенка з пресою та громадянами. В тому числі – і розмови в запису у вузькому колі журналістів, де, на противагу прямоефірним великим конференціям, може бути обговорено досить вузьке коло тем, але більш детально, глибше. Сьогодні таких тем, за словами Геращенко, буде 7-8. Саме такий формат – інтерв’ю у вузькому колі - був запланований ще на початку вересня, але тоді, у зв’язку з відставкою уряду, кількість запрошених телеканалів була максимально розширена.

"У той же час, - каже пані Ірина, - цей тиждень, з 3 по 9 жовтня, буде для Президента насичений спілкуванням з пресою: завтра після засідання уряду, післязавтра під час поїздки до Львова будуть виходи Віктора Ющенка до журналістів, на п’ятницю також заплановано великий захід за широкої участі ЗМІ, про деталі якого прес-секретар пообіцяла розповісти трохи пізніше. Тож, на думку пані Ірини, сьогоднішній ефір дасть багату платформу, тематичний ґрунт для спілкування В. Ющенка з більш широким колом журналістів протягом наступних заходів. Президент, - підкреслює Геращенко, - прагне до більш активного діалогу з громадянами, і найближчим часом буде продовжено впровадження різних форм такого спілкування. На запитання «ТК» про телезвернення, які були анонсовані Секретаріатом ще влітку, Геращенко підтвердила, що вони таки стануть постійною, регулярною практикою, в тому числі - радіозвернення. З приходом у Секретаріат нового керівництва аналітики будуть надавати Президенту добрячу папку для роботи над подібними телезверненнями, - уточнила прес-секретар. Власне, подібне телезвернення планувалося, за словами Геращенко, на минулий тиждень, але через хворобу Президента від нього довелося відмовитися. Зараз же поточний момент, мовляв, потребував уже саме формату бесіди з журналістами.

Щодо того, чому саме ці канали були запрошені для бесіди з В. Ющенком, Геращенко відповіла, що три перші канали – УТ-1, «Інтер», «1+1» - були обрані як центральні мовники, а 5 канал – як канал, який працює у форматі інформаційного мовлення. Разом з тим, прес-секретар повідомила, що ротація ЗМІ для участі у такій формі спілкування з Президентом буде відбуватися обов’язково, і невеликі канали теж отримають можливість президентського ексклюзиву. Що ж до відсутності серед запрошених на сьогоднішнє інтерв’ю телеканалів умовного медіа-холдингу Віктора Пінчука, то Геращенко спростувала якесь політичне підґрунтя цього. Вона повідомила, що зараз із цими телеканалами проводиться спільна робота щодо продовження інтерактивного спілкування В. Ющенка з глядачами – подібного тому, яке відбулося у травні. У той же час, пані Ірина сказала, що кількість каналів, яка братиме участь саме у такому форматі, буде розширена.

Усі телеканали продемонструють сьогодні єдину версію бесіди з Президентом, яка відбувалася у маленькому кабінеті-студії на Банковій. Монтаж запису розмови з Віктором Ющенко проводився на базі Першого каналу, але за участі представників всіх телеканалів. Повна версія інтерв’ю відрізнятиметься від того, що ми побачимо сьогодні в ефірі, за словами Геращенко, хвилин на 15. При цьому, мовляв, у процесі запису була велика технічна пауза.

Канали під час сьогоднішнього ефіру з Президентом представляли журналісти Андрій Шевченко (Перший канал), Лариса Губіна («Інтер»), Олесь Терещенко («1+1»), Євген Глібовицький (5 канал).

Олексій Мустафін, головний редактор інформаційно-аналітичного мовлення телеканалу «Інтер», підтвердив, що від самого початку це інтерв’ю з Віктором Ющенком планувалося в запису - для демонстрації у прайм-таймi (графік Президента організувати саме праймтаймове інтерв’ю у прямому ефірі не дозволяє). За словами Мустафіна, дійсно, подібні бесіди Віктора Ющенка з кореспондентами трьох центральних телеканалів почали плануватися ще влітку, на проханн каналів, і перше інтерв’ю планувалося саме на початок вересня. Але тоді з ініціативи самого Президента та Секретаріату було вирішено провести його для більшої кількості каналів і у прямому ефірі, останньому завадили тільки технічні проблеми.

Читайте також:

У форматі Путіна?

З Ющенком можна буде поспілкуватися сьогодні в ефірі одразу трьох каналів(оновлено)

До середини липня буде здійснений запис першого телерадіозвернення Президента України – Ірина Геращенко

Сегодня Ющенко даст интервью четырем телеканалам
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1409
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду