Не вір очам своїм... Репліка

20 Вересня 2005
1097
20 Вересня 2005
11:32

Не вір очам своїм... Репліка

1097
Як людина має право на точне прізвище, дане від народження, так і назва будь-якої телепрограми не потребує сумнівних відсебеньок, бо це порушує її права. Щотижня ми висмикуємо якусь газету з телепрограмою, щоб не пропустити те, що цікавить перш за все - футбол це, модний серіал чи політичне ток-шоу. Кінець-кінцем, приємно потішитися хоча б формальним правом на достовірну і правдиву інформацію. Так і звикли довіряти цим друкованим tv-постулатам.
Не вір очам своїм... Репліка
Яке ж було наше здивування, коли, відкривши кілька газет із свіжою програмою на 19-25 вересня, у колонці "УТ-1 - вівторок" о 22.10 прочитали різні назви однієї передачі. Так, газета "Сегодня" анонсувала її як "Центр уваги", "Газета по-українськи" - "Центр уваги. Актуальне інтерв"ю", а "Газета по-киевски" на часі виходу даного ток-шоу запропонувала глядачам Лігу чемпіонів у виконанні "Мілану" і "Фенербахче". Продивившись весь телетиждень останнього видання, зрозуміли, що чомусь їхнього "Телемайстра" перемкнуло на дежавю, бо всі дні повторювали попередній тиждень, фактично дезінформувавши глядачів.

Щодо "Газети по-українськи", то ток-шоу "Центр уваги" так до кінця тижня і тягнув невідомо ким придуманий віз "актуального інтерв"ю". А от газета "Сегодня" у четвер-п’ятницю взагалі перейменувала програму просто на "Актуальне інтерв"ю". Не впевнені, що подібних метаморфоз не уникли інші видання. Дивно, адже, скажімо, "Хрещатику" нічого не завадило чітко і ясно написати, що программа "Центр уваги" цього тижня з вівторка по п"ятницю виходить о 22.10, що цілком відповідає істині.

Можливо, комусь це здасться дрібничкою, як колись одні називали відомого футболіста - Бишовець, а інші - Бишевець, ну то й що? Але, як людина має право на точне прізвище, дане від народження, так і будь-яка телепрограма не потребує сумнівних відсебеньок, бо це порушує її права.

Досить широка аудиторія в Україні існує у цього ток-шоу, у прямий ефір якого протягом багатьох років приходять члени уряду, народні депутати, провідні фахівці з тих чи інших галузей. І, мабуть, не лише, щоб засвітитися на екрані, а, маємо надію, перш за все, бути почутими тими, хто чекає на них у конкретній програмі. До речі, попередня назва ток-шоу „Центр уваги” була "Саме той". Тепер же вона знову кимось вперто перейменовується. Втім, не дивлячись на ці різночитання, програма виходить вже 9 років, і на новому сайті "Саме той в "Центрі уваги" (sametoy.com.ua), ви зможете ознайомитися з пропущеними через чиєсь головотяпство чи злий намір, "актуальними інтерв’ю"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
редактор ток-шоу "Центр уваги", для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду