Радіокомпанії прослуховуються... Нацрадою

13 Липня 2005
1256

Радіокомпанії прослуховуються... Нацрадою

1256
Починаючи з третього серпня, у всіх областях України працюватимуть спостерігачі, які у маятниковому режимі будуть прослуховувати всі передачі тих радіостанцій, що виходять в ефір на більше, ніж одну область України.
Радіокомпанії прослуховуються... Нацрадою
Як вже повідомила «ТК», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України на останньому своєму засіданні, що відбулося сьогодні, 13 липня, вирішила тимчасово припинити підписання Меморандуму про співпрацю зі всіма радіокомпаніями. Нагадаємо, що цей документ за ініціативою Нацради уже підписано з 13 телевізійними компаніями. Він зазначає взаємні зобов’язання між Нацрадою та телекомпаніями, узгоджує їхню взаємодію, зокрема, у виконанні Закону про мову та Закону про рекламу.

Як сказав в інтерв’ю „ТК” заступник голови Нацради Ігор Курус, викликано це рішення брутальнім порушенням майже всіма загальнонаціональними та обласними радіокомпаніями вище згаданих законів. „Дійшло до того, що в радіоефірі почався процес деукраінізації мовлення. Є деякі радіостанції, у яких кількість часу українського мовлення складає ... нуль відсотків”, - говорить Ігор Курус. Отже, щоб скласти повну картину мовлення, відслідкувати порушників і мати аргументи для застосування до них більш суворих заходів, ніж попередження, Нацрада вирішила провести моніторинг. Починаючи з третього серпня, у всіх областях України працюватимуть спостерігачі, які у маятниковому режимі будуть прослуховувати всі передачі тих радіостанцій, що виходять в ефір на більше, ніж одну область України. Кожні десять днів Нацрада друкуватиме діаграми, у яких зазначатимуться три показники – мовний, рекламний, а також пісенний. Кожна радіокомпанія матиме на цій діаграмі свій колір, отже, простежити за ростом свідомості (або, навпаки, нахабності і нехтування законів) будь якої радіостанції зможе кожний бажаючий. Після того, як будуть оприлюднені результати, Нацрада перейде до рішучих дій, аж до позбавлення ліцензії на мовлення. Можливо, це і буде реакція Нацради на критику Президента України Віктора Ющенко: „Сформована нова Нацрада, є жорстка умова ліцензій... Але ми з вами не були свідками, що по умовам недотримання ліцензій хтось із великим міру сього поплатився двома-трьома десятками ліцензій... ".

Нагадаємо, що перший заступник голови Нацради під час прес-конференції підкреслив, що «радіостанції по закону мають давати рекламу виключно українською мовою».

Читайте також:

Радиостанции будут мониторить

Нацсовет по ТВ и радио ввел паспортизацию информпространства

Закон о рекламе опять изменят

Украинские телекомпании подписали меморандум о сотрудничестве с Нацсоветом по телерадиовещанию

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1256
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду