Телеглядачі побачать «Телетріумф» лише 4 липня

23 Червня 2005
1251

Телеглядачі побачать «Телетріумф» лише 4 липня

1251
Хоча церемонія нагородження Національною премією України в галузі телебачення відбудеться у Запоріжжі 25 червня. Як вже повідомляла „Детектор медіа”, 25 червня 2005 року в м. Запоріжжі (обласний музично-драматичний театр ім. В. Магара) відбудеться церемонія вшанування переможців п’ятої Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення „Телетріумф”.
Телеглядачі побачать «Телетріумф» лише 4 липня
Нагадаємо, що головну Премію України в галузі телебачення „Телетріумф” заснувала Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у 2000 році. Метою Премії Національної ради України „Телетріумф” декларується підтримка і відзначення на державному рівні кращих творчих колективів та особистостей, які виробляють якісну телевізійну продукцію; генерування нових ідей у вітчизняному телебаченні; привернення уваги інвесторів до телебачення; створення на телевізійному ринку України здорового конкурентного середовища та умов для притоку до телевізійної галузі молодих талановитих кадрів.

Минулого року, у зв’язку з подіями помаранчевої революції і усвідомленням своєї неналежної ролі під час виборів-2004, або, можливо, з інших причин практично всі центральні телеканали ("Інтер", “1+1”, „Тоніс”, СТБ, ICTV, Новий канал) відмовилися від участі у «Телетріумфі».

Тож основними учасниками конкурсу стали регіональні компанії, а також ТЕТ, ЕРА, М1 та "5 канал". Останній відзначено, в підсумку, аж у 6 номінаціях.

Про особливості цьогорічної церемонії „Телетріумф” „Детектор медіа” розповів член Національної ради Ігор Курус. «Цьогорічне вшанування лауреатів премії „Телетріумф” проходитиме в місті Запоріжжі, у звичайному режимі, - каже Ігор Курус. - Відбудуться урочисті вручення премії, між якими пройдуть концертні номери. Нинішнього року до організації та проведення „Телетріумфу-2004” долучилися понад 170 фахівців телебачення, відомі державні діячі, представники бізнес-еліти, популярні артисти та виконавці, визначні українські митці, провідні журналісти. На здобуття Премії „Телетріумф-2004” було подано 251 заявку від 63 телерадіокомпаній України”. (НОМІНАНТИ ТЕЛЕВІЗІЙНОЇ ПРЕМІЇ “ТЕЛЕТРІУМФ–2004”)

Щодо відмінностей цьогорічної церемонії вручення премії від попередніх, Ігор Курус зазначив: „Вперше церемонія нагородження відбуватиметься не в Києві, а в регіоні. Це обумовлено передусім прагненням Національної ради пильнішу увагу приділяти саме розвиткові телевізійної інфраструктури на місцях, а також дати можливість телеглядачам із різних регіонів „вживу” поспілкуватися з відомими діячами українського телебачення.

Другою відмінність цьогорічної премії є те, що участі у конкурсі не брали великі телекомпанії. І це дало нам можливість більш уважно подивитись на програми бідніших телеорганізацій. І це цікаво, тому що там ми побачили дуже багато приємних несподіванок”
.

Як вже зазначалося, церемонія відбудеться 25 червня, за словами Куруса, вона триватиме 2-3 години. На наступній день після церемонії відбудеться екскурсія по Запоріжжю для лауреатів «Телетріумфу» і гостей.

У церемонії візьмуть участь члени Національної раді, відомі і знані на Україні люди та представники місцевої еліти. „Ми максимально намагаємось долучити до вручення нагород представників місцевої еліти, - каже Ігор Курус. Тому премію вручатимуть відомий хірург, що робить успішні операції, О. Ніконенко, олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова. Також ми чекаємо, що вручати нагороди буде і генеральний директор „Запоріжсталі” Віталій Сацький, за підтримки якого відбувається цей захід. Віталій Сацький багато зусиль доклав для розвитку місцевого телебачення. З відомих людей будуть Маркіян Лубківський, Микола Вересень, Святослав Вакарчук”.

Щодо оформлення сцени, то, за словами Куруса, займатися цим будуть місцеві фахівці, творча група художників і режисерів: „Сцена буде оформлена в стилі максимального мінімалізму. Але в центрі уваги має бути не оформлення, а учасники церемонії”.

Трансляція премії „Телетріумф” здійснюватиметься Національною телекомпанією. Але показ відбуватиметься не у прямому ефірі, тому глядачі зможуть побачити цьогорічний „Телетріумф” на Першому Національному лише 4 липня.

Читайте також:

«Телетриумф» на безрыбье

Віталій Шевченко: Цьогорічний конкурс „Телетріумф” – відкритий та незалежний

"5 канал" відзначено у 6-ти номінаціях "Телетріумфу"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду