Брехня в законі – саме так можна охарактеризувати нинішню роботу Верховної Ради України. Репліка

17 Червня 2005
1054

Брехня в законі – саме так можна охарактеризувати нинішню роботу Верховної Ради України. Репліка

1054
Чому і ким було провалено внесення змін до Закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»?
Брехня в законі – саме так можна охарактеризувати нинішню роботу Верховної Ради України. Репліка
Деякі із законопроектів, які розглядаються під час поточної сесії Верховної Ради набирають узагалі нуль голосів. І річ навіть не в тому, що депутати проти – вони взагалі ніяк. Їх просто немає в залі. У кращому разі в залі знаходиться третя-четверта частина нардепів, а то й набагато менше. Причому депутати встигають зареєструвати себе й „тих хлопців”, які прогулюють сесію. Звісно, коли не трапляється так, що від фракції узагалі ніхто не приходить.

16 червня на післяобідньому засіданні зареєструвалося 423 депутата України, у залі ж знаходилася від сили сотня. Тому проект Закону про внесення змін до Закону України „Про друковані засоби масової інформацієї (пресу) в Україні” щодо відмови в державній реєстрації (друге читання) було провалено. Хоча на прохання доповідача, голови Підкомітету з питань свободи слова та інформації Сергія Гмирі та заступника голови Комітету з питань свободи слова та інформації Сергія Правденка - його переголосовували.

У проекті Закону йшлося про те, щоб Держкомітет міг відмовляти в реєстрації ЗМІ зі схожою назвою. Нагадаємо, що під час виборчої кампанії одним із способів „чорного піару” був запуск газет, назва яких лише трохи відрізнялася від розкручених видань. Нашоукраїнці неодноразово наголошували на абсурдності такої практики. Цікаво, що на табло висвітилося, що в цей момент за проект закону проголосував лише один депутат з «Нашої України», інші з цієї фракції не голосували.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду