Здібні булочки

18 Квітня 2005
865

Здібні булочки

865
Чоловіки під охороною В Україні живуть язичники. І не треба на мене махати руками. Я доведу свою тезу в якому завгодно суді. От, наприклад, чим іще ви поясните фразу “Ми вирішуємо дану проблему”, як не широким розповсюдженням культу слов’янської богині Дани? Цій богині вклоняється стільки людей та засобів масової інформації, що я навіть не буду називати конкретних осіб, аби не образити решту.
Здібні булочки
Дану-богиню (пробачте за каламбур) поминають геть усі і навіть вигадали чоловічий варіант звернення до неї – “даний”. (Ви, мабуть, здогадалися, що йдеться про кальку з російського ДАННАЯ, яка перекладається як “дана” тільки в математиці. У решті галузей ми використовуємо ЗАЗНАЧЕНА, ЗГАДАНА і врешті-решт старе перевірене слово ЦЯ)

А іще в Україні постійно дискримінують жінок. І теж майже усі ЗМІ. Конкретний приклад – агенція УНІАН, яка повідомляє: «В результаті найбільшої серії терактів у Мадриді загинули 173 чоловіки Ну чим не дискримінація? Неначе жінки там не гинули. Отак от завжди – страждають жінки, а вся слава в результаті належить чоловікам. Зачекайте, а може, це втілення фантазій із роману Роберта Мерля “Чоловіки під охороною”? Про зброю, що вбиває тільки чоловіків. Невже здійснилося геніальне передбачення? (Мушу розчарувати прихильників Мерля – все набагато простіше. Російскою це повідомлення прозвучало б: “173 ЧЕЛОВЕКА”. А по-нашому – 173 ОСОБИ, і ніякої сексуальної дискримінації.) Принагідно згадується старий анекдот, де один москаль говорить іншому: “Вєзьот етім хохлам, у ніх жена мужа називаєт “чєловєк”! А до всього ж столицею України керує представник цитрусових. І не в смислі політичних уподобань, а в смислі фруктів. Не вірите? Читайте сайт «Українська правда»: «Омельченко Є апельсини й сподівається, що 5 грудня будуть відзначати завершення акції на Майдані». Так просто чорним по білому – Омельченко Є апельсини. Може, автори хотіли натякнути, що київський мер – той іще фрукт? (Ви, безперечно, здогадалися, що малося на увазі «ЇСТЬ апельсини», але як замість цього виникло «Є» можна тільки припускати. Одна з версій – перекладали з російської, але навіть російською пишуть з помилками, і у слові ЄСТ додали м’який знак)

Ну а найпікантніша деталь – українські чоловіки самі дітей не роблять, проте фінансують їх створення. Пам’ятаєте у Руданського: “Є такий там у рабина, що за дітей дбає”? Так от сьогодні цей вірш знайшов реальне втілення. На сайті champion.com.ua Віталій Кличко заявив буквально наступне: “Я пристойно заробляю й сподіваюся, цієї суми вистачить, щоб, пішовши на пенсію, відпочивати й фінансувати утворення моїх дітей.” Чи то, може, боксер сумнівається, що на пенсії у нього самого вистачить сил “утворювати” дітей? От що робить з людьми великий спорт. (Точніше не спорт, а журналісти. Бо Кличко української не знає, а тому сказав російською: “ОБРАЗОВАНИЕ моих детей”. Тобто ОСВІТУ!) Так що у нас є чим здивувати світ. Навіть не сумнівайтеся.

І тролі у нас теж незвичайні.

Зокрема я, щиро ваш Троль Кумле.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
865
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду