Власкори ICTV знають, чому Шуфрич образився на телеканал

3 Березня 2005
1217

Власкори ICTV знають, чому Шуфрич образився на телеканал

1217
Про 30 гектарів землі, що належать підприємству, яке є у власності родини Шуфричів, офіційно повідомив помічник нардепа Андрій Опаленик.
Власкори ICTV знають, чому Шуфрич образився на телеканал

Світлана Ковбиця, власкор ICTV, для "Детектор медіа" «Детектор медіа» отримала сьогодні коментар від журналістки ICTV Світлани Ковбиці щодо вчорашніх заяв Нестора Шуфрича стосовно, начебто, необ’єктивного висвітлення каналом питання з його власністю у Закарпатті. Наводимо текст листа повністю – як відповідь критикованих на звинувачення на їх адресу. «ТК» надасть сторінки для відповіді і Нестору Шуфричу – якщо він цього забажає. Мене, Світлану Ковбицю – журналістку телеканалу ICTV в Закарпатській області, відверто вразила заява пана Шуфрича, яку розповсюдила його прес-служба. Цитую: “Шуфрича обурило те, що власкори телеканалу ІCTV, а по сумісництву підлеглі “М - студіо” ( Мукачівське телебачення, що підконтрольне закарпатському губернатору Віктору Балозі) зловживали його відвертим запрошенням відвідати об’єкти , навколо яких відбувається скандал. А саме – журналісти ICTV у своєму репортажі вказали, що у народного депутата не три, а тридцять гектарів. До речі, не у депутата, а у підприємства. Крім того, кореспонденти повідомили, що Шуфрич визнає, що порушив депутатську етику, коли переписав майно на матір. На думку Шуфрича, порушення депутатської етики відбулося якраз при переоформленні власності матері на своє ім’я, а не навпаки. Народний депутат вкотре підкреслив, що переписавши підприємства на себе, він підтверджує переконаність у законності придбання об’єктів”. По-перше, я офіційно заявляю, що до ТРК “М-студіо” не маю жодного відношення. Я там не працюю і ніколи не працювала. Політик такого рівня, роблячи схожі заяви, повинен усвідомлювати, що за них треба відповідати: необхідно мати документи, які б це підтверджували.

По-друге, факти, наведені в репортажі, не перекручені. Про 30 гектарів землі, що належать підприємству, яке є у власності родини Шуфричів, офіційно повідомив помічник нардепа Андрій Опаленик. Цю інформацію чули колеги з телеканалу «1+1» і можуть її підтвердити. Про 30 гектарів землі розповіли і вони у своєму репортажі. Саме Андрій Опаленик демонстрував журналістам чотирьох центральних телеканалів мисливські угіддя та майбутні мотелі пана Шуфрича. І підприємство, і, відповідно, земля, наразі є у власності Нестора Шуфрича. Він сам заявив, що минулої п’ятниці (25.02.05) мисливське угіддя “Кремінка”, навколо якого розгорнувся скандал, переписав на себе. Закиди, що в нашому репортажі сказано : “... Шуфрич визнає, що порушив депутатську етику, коли переписав майно на матір” не відповідають дійсності. Наводимо дослівну розшифровку частини нашого тексту: “... Нестор Шуфрич вже переписав на себе один із об’єктів. І планує знову його передати у власність родини. Погоджується, що порушив депутатську етику...”

Насамкінець, найцікавіший факт із гостинних відвідин маєтків Шуфрича. Побувавши у “Великодоброньській дачі”, далі за планом кореспонденти мали їхати дивитися на Хрущовську дачу. Однак, три нардепівські джипи звернули у протилежну сторону. Наступна зупинка була у Мукачеві, поблизу будинків губернатора Закарпаття Віктора Балоги та мера Мукачева Василя Петьовки. Потім журналістів повезли до оселі в.о. прокурора Закарпаття Юрія Бенци та будинку його дочки. Напевно, так виглядало задумане нещодавно і проанонсоване у електронних ЗМІ Шуфричем “... журналістське розслідування незаконного придбання об’єктів нерухомості представниками нової влади”. Окремі деталі про мукачівські будинки коментував Андрій Опаленик. У цей же час Шуфрич, у присутності екс-губернатора Закарпаття Івана Різака, зустрічався із Віктором Балогою. Керівник прес-служби Закарпатської ОДА розповів, що нардеп натякав губернатору, що журналісти центральних телеканалів дивляться на його маєток. За кілька годин, приєднавшись до кореспондентів на території рекреаційного комплексу “Дубки”, що також є власністю його родини, Шуфрич тричі наполегливо просив не демонструвати у репортажах відео із “випадково” відзнятим матеріалом про оселі Балоги та Петьовки. Про Бенцу не йшлося.

Напевно, пан Шуфрич сподівався, що його гостинність вплине на журналістів і вони забудуть про об’єктивність і неупередженість. У своєму репортажі, окрім позиції Шуфрича, ми навели коментарі щодо його майна губернатора Закарпаття Віктора Балоги, якого нардеп звинувачує у політичному переслідуванні, і в.о. прокурора області Юрія Бенци.

Світлана Ковбиця, власкор ICTV, для "Детектор медіа"

Фото - photolenta.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1217
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду