Невже ми годимося тільки для героїчного карнавалу Майдану?

4 Січня 2005
956

Невже ми годимося тільки для героїчного карнавалу Майдану?

956
Таким ганебно-колоніальним наше телебачення не було ще ніколи Моя добра знайома вірменка, котра мешкає в Києві ще від початку Карабахської війни, недавно сором'язливо зізналася: "Ви знаєте, я завжди думала що Україну вигадав Параджанов. А тепер я.
Невже ми годимося тільки для героїчного карнавалу Майдану?
почула оці пісні на Майдані і зрозуміла – ні, Україну вигадав не Параджанов!" Хороше питання: а хто її, справді, вигадав? Відповіді можуть бути різні. Після побіжного перегляду

новорічних програм наших телеканалів можна відповісти: цю Україну вигадали в Москві, і то не найкращі вигадувальники. Таким ганебно-колоніальним наше телебачення не було ще ніколи.

Після Майдану це аж надто кидалося у вічі. Наші новорічні телепрограми були двох типів: просто позичені або такі, що являли собою позичені інтерпретації ("как бы украинский

колорит"). Тому чи не найдостойніше виглядало те, що показували на ТРК "Україна" (вечір на НТВ, що його вів Олег Меньшиков) – там все було позичене, Україна взагалі не згадувалася, і слава Богу! Чому все отак? Ну, зрозуміло, що ці всі програми готувалися задовго до появи Майдану, на якому десь раптом узялася ніким не вигадана Україна. Боронь Боже, я не хотів би, щоб музика Майдану в новорічну ніч окупувала наші телеекрани. З іншого боку, думаєш собі: а от якби все-таки це робилося не з "как бы" позиченого, а від себе і про себе, – хто б у нас зумів це зробити легко і весело? Зрозуміло, що не Вересень з Климчуком, які своїм натужним псевдогумором спартачили новорічну ніч в Українському домі. Але тоді – хто? Невже ми годимося тільки для героїчного карнавалу Майдану, а не простого шоу (що для Шоу харашоу, те для нас нехарашоу, як колись каламбурив Гнат Юра)? Ні, неправда. Але, от біда, ми, завдяки нашому колоніальному телебаченню, за останні роки просто змусили себе забути про це.

Адже було у нас принаймні Шоу Довгоносиків! Як мені їх не вистачало в ці дні!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду