Імпортована потенція-3 репліка

17 Грудня 2004
790

Імпортована потенція-3 репліка

790
З 1 грудня комерційний телевізійний канал СТБ розпочав мовлення в оновленому форматі.
Імпортована потенція-3 репліка
Отож, „пімпочка” – логотип в ефірі телеканалу – таки змінилася... Це помітно явно. Як правило, нове керівництво того або іншого українського (за місцем видачі ліцензії на право мовлення) телевізійного каналу пов'язує принципові зміни в ефір саме з пімпочкотворенням – це такий ритуал. Ще одним ритуалом є обов'язкова поява керівних клерків у телевізійному кадрі – в той або інший спосіб. Для прикладу: для запрошення до роботи найдорожчих українських акторів, режисерів, операторів немає коштів – читає вірші сам ... Долганов, Богуцький, Савенко, Ткаченко... тощо.

Уся міжпрограмна телевізійна піна має бути красивою, змістовною, сучасною, але найголовніше для будь якого ТБ-каналу – це програмне наповнення. За українськими законами, нагадаю, не менше ніж 50% вітчизняного ТБ-продукту. І от якраз із цим в українських комерційних мовників багаторічні проблеми. Проблеми серйозні. Проблеми системні. Не допомагають навіть легендарні рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (від 28.05.2001) про призначення Рембо та Термінатора українцями (на 5,15% або 30%).

Нагадаю імпортовані потенції попередніх серій: інформаційне мовлення ІCTV в особі Дмітрія Кісєльова, рестарт, він же – руйнація „ТЕТу”, на якому тепер – 24 години... нудьги. І от станом на середину грудня 2004 року наш глядач має змогу спостерігати за процесом розчинення в ефірному просторі міражу ще одного номінально українського телевізійного каналу – СТБ. Не буду перераховувати (очевидно що ліцензійні) ТБ-програми, які давно промайнули в ефірі сусідньої країни і тепер мають ощасливити своєю появою залишки глядачів СТБ. Але навіть ці придбані для заповнення українського ефіру програми потопають серед суцільного кінопоказу.

Втім, для українських інтелігентів розташувалася в „супервигідний” „рейтинговий” час лауреат численних „Телетріумфів”, знана українська телепрограма „Імпреза". Час цей десь з третьої до четвертої. Ні – не від п’ятнадцятої до шістнадцятої години, а саме серед ночі.

Через таке „рослинне життя”, коли я вдома – СТБ вимкнено. Тепер...
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду