Телефургони революції

1 Грудня 2004
854

Телефургони революції

854
Вже три місяці, з початку передвиборчої кампанії, 7 мобільних медіа-комплексів їздять по Україні. В гущині помаранчевого народу стоїть вантажівка. По її боках розвішано жовтогарячі банери. Чутно ричання дизельного електрогенератора, на даху – супутникова антена. Задні стінки фургона розчинені навстіж. Глядачам відкривається телевізійний плазмовий екран розміром 2 на 3 метри. Від потужних колонок лине музика, запальні промови або ж голос телеведучого, що повідомляє останні новини.
Телефургони революції
Це – «мобільний медіа-комплекс». Так називає телефургони Василіса Дрєбушевська, координатор медіа-проектів штабу Віктора Ющенка. Вона і розповідає „Телекритиці” про своє хазяйство.

«Вже три місяці, з початку передвиборчої кампанії, 7 мобільних медіа-комплексів їздять по Україні, - каже Василіса. - Ми були всюди: в Донецькій і Луганській областях, на півдні, проїхали від Закарпаття до Харківщини і від Сумщини до Житомира. Раніше нашою головною задачею було показувати кампанію Віктора Андрійовича – там, де нема можливості дивитися її по телебаченню. Бувало, приїдемо в закарпатське містечко, люди збираються, дивляться, але кажуть: не затримуйтесь у нас, їдьте на схід, ми і так всі за Ющенка. Тепер наша відповідальність збільшилась, бо ми потрібні на барикадах. П’ять машин з семи зараз в Києві. Людям, що вийшли на вулиці підтримати чесні вибори, потрібен не тільки хліб, а й видовища.

Програма нашого телебачення на колесах – виступи політиків, концерти на підтримку Ющенка, агітаційні відеоролики, новини “5 каналу”, прямі включення з Майдану. Також, подорожуючи по регіонах, ми беремо інтерв’ю у людей про їх думки та враження. Дорогою монтуємо з цих записів програму на зразок “Народної платформи”, тільки без маніпуляцій, і потім показуємо. Це наш ексклюзив, який ви більше ніде не побачите.

Банери Ющенка по боках машини завжди обмальовують, іноді похвалами, іноді лайкою. Ми знімаємо їх, вирушаючи в путь, міняємо на зупинках. В дорозі наша машина виглядає як простий білий фургон і, здавалося б, не повинна привертати уваги. Але кожен пост Державтоінспекції зупиняє нас – напевне, їм відомі номери машин. Іноді правоохоронці наче навмисно тягнуть час. Та надмірна увага ДАІ - ще не найгірше, що траплялося з нами в дорозі.

В Луганську, наприклад, в одній з машин побили стекла в кабіні, порізали шини. Під час поїздки Донецькою областю кілька хлопців з бейсбольними битами розтрощили генератор електроенергії. Часто глядачі кидали в екран яйцями та помідорами, в основному в східних областях, але одного разу такий інцидент стався в Тернополі – під час трансляції виступу прем’єра, де він назвав опонентів “козлами”.

Ми завжди попереджаємо місцеву владу про наші трансляції, як того вимагає закон. Бувало, що на вказаному місці стоянки незадовго до нашого приїзду раптом починалися будівельно-ремонтні роботи або концерти. І тоді люди бачили на власні очі, не тільки з екрану, наскільки “чесно” влада грає на виборах.

Навколо екранів наших мобільних медіа-комплексів завжди збирається велике коло глядачів. Ми розвозимо і газети. Поки ми на колесах, люди завжди матимуть об’єктивну інформацію!».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www,happy,in,ua для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду