Їжу демонстрантам на Майдані несуть усі: від пенсіонерів до бізнесменів

23 Листопада 2004
1000
23 Листопада 2004
19:22

Їжу демонстрантам на Майдані несуть усі: від пенсіонерів до бізнесменів

1000
Підігрівають принесені харчі прямо на майдані Незалежності на буржуйках і роздають біля імпровізованих пунктів роздачі їжі. А оскільки поки що постійно діючих пунктів не створено, то в самому наметовому містечку люди просто діляться цукерками із написом “Так !“, канапками, варениками і піццею.
Їжу демонстрантам на Майдані несуть усі: від пенсіонерів до бізнесменів
До речі, останню, за твердженням демонстрантів, вони отримали від керівництва піцерії “Смак”, що в Пасажі. “Директор піцерії прийшов до нас і сказав, що дасть нам стільки піцци, скільки буде треба”, - кажуть вони.

Кількома десятками ящиків апельсинів і лимонів помаранчеву революцію на майдані підтримали і співробітники супермаркету “Metro”. “Для нас це дуже важливо, бо коли ми збиралися на майдан і готувалися до того, що будуть сутички з міліцією і закупили знеболюючі, протиопікові медикаменти, а тепер зіштовхнулися з елементарним грипом і терміново проводимо протигрипову профілактику”, - розповів керівник медичної служби “Пори” Євген Дикий.

За даними Євгена, нині в наметовому містечку перебуває близько двох тисяч людей, не рахуючи тих, хто приходить висловити підтримку, а кількість жителів наметового містечка постійно зростає. Євген додає: мовляв, зараз протестанти зіштовхнулись з іще однією проблемою. “Ми намагаємося зробити роздачу харчів максимально охайною, щоб люди отримували їжу лише з одних рук і, щоб кухарі були обов’язково в рукавичках й перед роздачею харчів витирали руки антибактеріальними засобами, які ми їм роздаємо”, - розповідає Дикий.

Але поки таке правило не запроваджено, демонстранти погоджуються брати їжу в незнайомих людей, які приходять на майдан із харчами, аби у таки спосіб підтримати прихильників Ющенка. Одна із них, киянка Людмила Муренко. 64-річна жінка сьогодні годувала охоронців містечка червоним борщем. “А як же інакше, - каже вона. - Тут і мій син є. Треба допомогти цим людям і я буду носити борщ, скільки зможу. Сьогодні я принесла хлопцям поїсти, забрала з дому свої рукавички , віддала їм. Хай вони жіночі, але ж тут стоять фактично наші діти, багато студентів. Подивіться, як вони позамерзали, може, комусь хоч трішки стане тепліше”.

Серед палаток доброволець роздає студентам й печену картоплю. На вигляд рядовий киянин, тільки от звичний для українців харч пропонує фразою – “Woud you like some potato?”. 52-річний канадець Род жер Мор живе в Києві ось уже одинадцять років. Своє ім’я чоловік назвав не одразу. Каже, що має в Україні свій бізнес, тому не хоче проблем. А прийти підтримати демонстрантів вирішив, тому що має друзів українців. “Я зустрічався з ними близько тижня тому . І вони мені казали – українці дуже розумні, інтелігентні люди. Чому ж ми тоді живемо так? Те що у вас тут відбувається це фантастично! Вам це треба було зробити ще 10 років тому. На майдані зібралися не прихильники Януковича. Тут я бачу людей, які не бояться відстоювати свої права. Я знаю, що в Україні нема вільної преси і вам дуже важко, але сподіваюсь ви переможете. І я бажаю вам цієї перемоги”.

Фото УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Київ, журналістська ініціатива “Правда переможе”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду