Ми хочемо підштовхнути кандидатів у президенти до теледебатів - О.Богуцький

4 Листопада 2004
815
4 Листопада 2004
12:02

Ми хочемо підштовхнути кандидатів у президенти до теледебатів - О.Богуцький

815
Канали ICTV, "Новий" та СТБ висловили свою готовність транслювати телевiзiйнi дебати мiж В. Януковичем i В. Ющенко в прямому ефірі. Канали ICTV, "Новий" та СТБ, що належать Пінчуку, висловили свою готовність транслювати телевiзiйнi дебати мiж Вiктором Януковичем i Вiктором Ющенко з незалежного майданчику, надавши ефірний час для цієї трансляції. Про це повідомила PR-служба ICTV.
Ми хочемо підштовхнути кандидатів у президенти до теледебатів - О.Богуцький
В надісланій нею заяві зазначено, що "для телеканалів визначальним є готовнiсть штабiв кандидатiв домовитись i вирiшити мiж собою усi найважливiшi питання. Телеканали ж приймуть усi узгодженi побажання претендентiв, оскiльки вважають проведення теледебатiв виключно важливими для українського суспiльства i справедливого, вiдкритого вибору його громадян".

"Телеканали "Новий", ICTV i СТБ сподiваються, що їхня готовнiсть до компромiсу i вiдкритiсть допоможе кандидатам в президенти розпочати дiалог про дебати",- сказано наприкінці заяви.

Як повідомляла "Детектор медіа", 15 жовтня трьома телеканалами ("5-м", ICTV та "Тонісом") був підписаний Меморандуму про співпрацю у проекті "Президентські теледебати – 2004". Проект ініційований громадськими організаціями "Інтерньюз-Україна" та Коаліцією громадських організацій "Свобода вибору" і підтриманий фондом "Відродження", ЦВК та ОБСЄ.

Учасники цього проекту заявили про наміри спільно провести телевізійні дебати між кандидатами на посаду Президента України.

На запитання "Детектор медіа" чи має заява "Нового", ICTV та СТБ якесь відношення до Меморандуму, генеральний директор каналу ICTV Олександр Богуцький дав негативну відповідь, зазначивши, що це зовсім окрема заява, а "Меморандум живе своїм життям". Проте, за його словами, загальна позиція каналів не змінилася. "Підписуючи попередній Меморандум, оголошуючи зараз про цю позицію, ми підкреслюємо, що готові надати ефір для дебатів між кандидатами в президенти. Але при цьому, ми вважаємо, що домовлятись між собою повинні штаби",- сказав О.Богуцький.

На його думку "ніякі посередники для цього штабам не потрібні". "Більш того - додав він,- ніяка думка посередників не буде мати ніякого значення, тому що кожен з цих кандидатів має право вето. Один з них може заявити, наприклад: "я не прийду",- і що буде думати про це будь-хто з посередників значення не має. Але просто для того, щоб кандидатів підштовхнути до проведення дебатів ICTV підписало той Меморандум, тому що це справді великий канал".

"Тепер - зазначив наприкінці О.Богуцький,- ми зробили заяву від імені трьох телеканалів - ICTV, "Нового" та СТБ,- підкреслюючи, що вони готові безкоштовно надати ефір для проведення теледебатів, якщо штаби між собою домовляться".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду