ICTV, "5 канал" та "Тоніс" погодилися організувати спільні теледебати

15 Жовтня 2004
802

ICTV, "5 канал" та "Тоніс" погодилися організувати спільні теледебати

802
Організатори проекту "Президентські теледебати – 2004" готують політичне шоу до другого туру виборів. Підписанти Меморандуму погодилися й про те, що уривки програми дебатів не будуть використовуватись поза контекстом дебатів і з метою фальсифікації або введення в оману. Свою згоду на участь у проекті вже дали три українські телеканали – ICTV, "5 канал" та "Тоніс".
ICTV, "5 канал" та "Тоніс" погодилися організувати спільні теледебати
Проект є відкритим для усіх бажаючих, заявляють організатори.

Сьогодні Меморандум про співпрацю у проекті "Президентські теледебати – 2004" підтримали генеральний директор телеканалу ICTV Олександр Богуцький, голова правління "5 каналу" Владислав Лясовський, голова правління ВАТ "Телеканал "Тоніс" Віталій Докаленко, а від імені громадських організацій – виконавчий директор МГО "Інтерньюз-Україна" Костянтин Квурт та координатор Коаліції громадських організацій "Свобода вибору" Владислав Каськів.

Учасники проекту заявляють про наміри спільно провести телевізійні дебати поміж кандидатами на посаду Президента України.

Планується, що дебати пройдуть у прямому ефірі між першим та другим туром виборів Президента i в них візьмуть участь кандидати, що вийдуть до другого туру виборів.

Підписанти зобов’язалися провести ці дебати на засадах неупередженого ставлення до

кандидатів та з дотриманням високих професійних стандартів.

"Ми зобов'язуємося докласти уcix зусиль, щоб формат дебатів став результатом згоди поміж усіма учасниками проекту та кандидатами, що братимуть участь у дебатах, - йдеться у тексті документу - Задля цього ми маємо намір співпрацювати у підготовці та проведенні дебатів, а також у промо-кампанії на підтримку проекту. У цій співпраці ми будемо прагнути до взаємної вигоди та консенсусу поміж учасниками проекту".

Цей Меморандум став також офіційною пропозицією до кандидатів на посаду Президента України дати згоду на участь у таких дебатах.

Поки що організатори не мають офіційної згоди фаворитів виборчої кампанії щодо участі у цьому проекті, однак штаби кандидатів підтвердили свою зацікавленість у участі в ньому, розповів "Детектор медіа" Костянтин Квурт, виконавчий директор МГО "Інтерньюз-Україна", організації, що є координатором та промоутером проекту.

У той же час Костянтин Квурт говорить, що сам факт підписання такого Меморандуму означає здатність і бажання українських телеканалів піднятися над корпоративними інтересами і слугувати своїй суспільній меті – інформувати громадськість про програми кандидатів у президенти України. "Це означає, що українські медіа попри складну ситуацію і попри певні завдання можуть згуртуватися навколо якихось проектів, формат яких передбачає вільний обмін думками", - зауважив він.

Костянтин Квурт ще раз нагадав, що організатори проекту запрошують до участі усі телеканали, що висловлять свою згоду на трансляцію цього телешоу.

"Ми би вітали, якби Перший національний теж прийшов на незалежний майданчик і так само транслював ці дебати на всю країну, - заявив Костянтин Квурт. - Це не виключає УТ-1 із списку тих телеканалів, які ми хочемо бачити. Ми запрошуємо усіх у відкритому режимі. Якщо говорити про концентрацію зусиль, то плануємо переговори із ТРК "Україна" та провідними регіональними каналами".

МГО "Інтерньюз-Україна" запросила до участі і власних регіональних партнерів.

Головне – пропонується, що теледебати будуть зніматися на незалежному майданчику з подальшою трансляцією усіма каналами-партнерами проекту. Кандидатуру ведучого будуть узгоджувати кандидати у Президенти України – учасники теледебатів.

Підписанти Меморандуму погодилися й про те, що уривки програми дебатів не будуть використовуватись поза контекстом дебатів і з метою фальсифікації або введення в оману.

Власне із погодженими між учасниками проекту пропозиціями щодо формату теледебатів та інших питань можна ознайомитися тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду