Олександр Ткаченко очолює тільки Новий канал

11 Вересня 2004
887
11 Вересня 2004
13:10

Олександр Ткаченко очолює тільки Новий канал

887
Сьогодні Олександр Ткаченко на пряме запитання „Детектор медіа” щодо останніх змін у керівництві умовного медіа-холдингу Віктора Пінчука заявив.
Олександр Ткаченко очолює тільки Новий канал

Інф. „Детектор медіа” Як учора повідомила „ТК”, замість Олександра Ткаченка умовний медіа-холдинг Віктора Пінчука очолив Олександр Богуцький. Цю інформацію – неофіційно – підтвердили декілька джерел, серед них цілком достовірні.

Водночас той факт, що телеканали ICTV, Новий, СТБ та М1 офіційно жодним чином не об’єднані, а медіа-холдинг Пінчука не легалізовано (і навряд чи це буде зроблено найближчим часом, у тому числі і через відоме антимонопольне законодавство), створює ситуацію некоментованості офіційними менеджерами реальних змін у керівництві.

Так, сьогодні Олександр Ткаченко на пряме запитання „Детектор медіа” щодо останніх змін у керівництві умовного медіа-холдингу Віктора Пінчука заявив буквально наступне:

– Річ у тім, що я ніколи не говорив, що я очолюю будь-що, крім Нового каналу. Я очолюю Новий канал, сиджу в офісі Нового каналу, зараз дивлюся програму на наступний тиждень. Я тут працював і продовжую працювати. Про що йдеться, я не знаю…

У той же час, за інформацією, яку має „ТК” на даний момент, Олександр Ткаченко сам ініціював свою неофіційну відставку з поста неофіційного голови умовного медіа-холдингу Віктора Пінчука. Тобто, підтверджуються ті чутки – про бажання Олександра піти, – які ходили у телевізійній тусовці вже давно. Також виглядає цілком логічною і кандидатура Олександра Богуцького як нового керівника холдингу. Адже, як твердять неофіційні джерела, мотивами Олександра Ткаченка могла бути, поряд з „морально-еволюційними”, і незгода з тією концепцією розвитку трьох головних каналів холдингу – ICTV, Нового, СТБ, – яку, кажуть, вже остаточно запропонувала команда аналітиків консалтингового агентства „Медіа-лінія”, що працює з Віктором Пінчуком. Серед цієї команди нам відомі імена як українських менеджерів (Микита Потураєв), так і російських (головний аналітик – Сергій Назаров).

В основу цієї концепції покладено, начебто, цілком здорову ідею мінімізації внутрішньої конкуренції між каналами холдингу, та, таким чином, посилення їхньої спільної конкурентоспроможності стосовно головних конкурентів – контрольованих Медведчуком каналів „1+1”, „Інтер”, „ТЕТ”. Разом з тим, багато експертів досить скептично ставляться до можливого перепозиціювання телеканалів, яке, начебто, пропонується у рамках цієї концепції. Говорять, що ICTV має стати головним інформаційним „форпостом” холдингу, залишаючись у той же час так званим сімейним каналом. Новий канал має стати остаточно молодіжно-розважальним, хоча поки що не підтверджуються чутки про те, що на цьому каналі буде НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ (до виборів? Яких – президентських чи парламентських?) ліквідовано новинну службу. СТБ, на який зараз прийшла нова команда на чолі з Дмитром Харитоновим, має, начебто, зайняти нішу пізнавально-публіцистичного мовлення, з посиленою увагою до документальних проектів.

Сам Олександр Ткаченко на запитання про те, чи залишаться на Новому каналі новини, сказав: „Вони в ефірі”.

– Новини ICTV не будуть посилюватися за рахунок новинників з Нового?

– Ми таких планів ні з СТБ, ні з ICTV не обговорювали.

– Чи будуть розвиватися на Новому якісь проекти, окрім молодіжно-розважальних?

– Низка таких проектів у нас є, в тому числі ті, які я роблю. Але їх не така велика кількість. У нас зараз дуже багато розважальних проектів.

– Тобто, головний напрямок – розважальний?

– Він таким був завжди.

З Олександром Богуцьким „ТК” поки що зв’язатися не змогла. Хоча зрозуміло, що і пан Богуцький також відмовиться коментувати зміни в офіційно не існуючому медіа-холдингу. „Немає” холдингу – „немає” змін. Цілком логічно.

Коментарі щодо цієї ситуації „ТК” зараз збирає у незалежних експертів.

Інф. „Детектор медіа”

Фото з сайту Нового каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду