Сергій Доренко працюватиме на „донецьких”?

16 Липня 2004
950

Сергій Доренко працюватиме на „донецьких”?

950
Прихід Доренка до НТН зараз на стадії переговорів. Одіозний екс-ведучий інформаційно-аналітичної програми на російському ОРТ Сергій Доренко приїхав у Донецьк працевлаштовуватись на місцевому каналі НТН (саме під такою назвою тепер фігурує структура, яку „донецькі” створили на базі нещодавно придбаного „ТV-Табачук”). Про це „Телекритиці” повідомили близькі до цього каналу джерела.
Сергій Доренко працюватиме на „донецьких”?
Як стало відомо, топ-менеджери НТН нібито бачать роль Доренка на каналі як тренера та лектора для місцевих донецьких журналістів (саме так свою кар’єру в Україні починав інший російський телеведучий – Дмитро Кисельов на ICTV).

Прихід Доренка до НТН зараз на стадії переговорів.

Можливість працевлаштування Доренка в Донецьку остаточно підтвердилась керівництвом НТН. Головний редактор каналу Наталя Катеринчук розповіла, що російський телеведучий був у Донецьку з ознайомчим візитом, спілкувався з донецькими журналістами, керівництвом каналу НТН та холдерами каналу. Зокрема Доренко зазначив, що „ситуація зі свободою слова в Донецьку значно краща, ніж у Москві” і що „тут можна працювати”. У цей час керівництво каналу НТН розглядає кандидатуру Сергія Доренка, але поки що невідомо, на яку посаду, розповіла Наталя Катеринчук.

„Детектор медіа” пильно слідкуватиме за подальшою професійною долею Сергія Доренка.

Проблему передвиборчого легіонерства і зокрема запрошення Сергія Доренка „Детектор медіа” запросила прокоментувати Миколу Княжицького, генерального директора групи компаній „Медіа Дім”:

– Я багато років знайомий із Сергієм Доренком. Його багато що пов'язує з Україною, і мені особисто доводилося колись давно передавати родинні пакунки від Сергія його батькам у Київ. Сергій, безумовно, надзвичайно талановитий і фаховий журналіст. Мені дуже шкода, що він колись погодився на ту роль, яку йому запропонував Борис Березовський. Він фактично приніс себе у жертву великій політиці, і згодом всі згадували його ефірний замовний радикалізм, забуваючи про його високий професіоналізм.

З моєї точки зору, Сергій тоді просто зробив неправильний вибір, хоча я не беруся його за це засуджувати, бо навіть те, що він робив в інформаційних війнах, було талановитим та непересічним.

Чи може він бути корисним в Україні? Це залежить від того, в якій ролі Сергій виступатиме. Колись я запрошував в Україну Дмитра Кисельова і Славу Флярковського. Я тоді вважав, що їхня присутність допоможе молодій команді ICTV підняти свої професійні якості. Ми проводили низку тренінгів для журналістів, які були надзвичайно успішними. Я також вважав, що якби Дмитро і Слава вели нічні російськомовні випуски новин на ICTV, то це б і виховувало професійних журналістів, і було б цікавим для глядачів. І досі я абсолютно переконаний у правильності такого підходу.

Але згодом акціонери каналу вирішили, що Дмитро буде хорошим ведучим суспільно-політичної програми. Не думаю, що це абсолютно вірне рішення, оскільки у багатьох глядачів воно свідомо викликатиме запитання про те, чому внутрішньополітичні питання обговорює громадянин іншої країни. Окрім того, є все ж таки теми, нюанси яких складно зрозуміти, не будучи українцем (не за національністю, але за громадянством, способом мислення, традиціями, вихованням).

Власне кажучи, ми всі зараз спостерігаємо за роботою Дмитра і, відзначаючи його високий професіоналізм, все ж таки не сприймаємо його на сто відсотків своїм. А для телевізійного ведучого дуже важливо ставати членом кожної сім'ї, яка дивиться у цей момент телевізор. Комусь може подобатись Алла Мазур, а комусь – Олена Фроляк, але обидві вони схожі на українських дружин, матерів чи подруг. Тому їм довірятимуть на відміну від далеких приїжджих родичів.

Повертаючись до Доренка, можу сказати, що він надзвичайно артистична, творча людина із аналітичними здібностями. Але я не переконаний, що він сильний менеджер. Тому Сергій може прикрасити будь-який канал, якщо обрати для нього правильний формат та позиціонування. І навпаки, його можуть абсолютно не сприйняти глядачі, і він знову може опинитися у двозначній ситуації, якщо акціонери будуть вимагати від Сергія виконання функцій, у яких він не буде ефективним.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду