У екологічної журналістики з’явиться друге дихання

6 Травня 2004
923

У екологічної журналістики з’явиться друге дихання

923
Ази екологічної журналістики викладатимуть незабаром у Львові. З ініціативою проведення професійних навчальних курсів для майбутніх журналістів, що цікавляться екологічною тематикою, виступила журналістська громадська організація WETI.
У екологічної журналістики з’явиться друге дихання
Новий проект цієї організації, фінансований Офісом радника з питань сільського господарства Королівського Посольства Нідерландів в Україні, залучить підростаюче журналістське покоління до детальнішого вивчення проблем захисту довкілля.

Такий навчальний курс, на думку координатора проекту Ганни Гопко, має шанс підвищити рівень поінформованості суспільства щодо екологічних питань.

- Через відсутність фахових екожурналістів у нашому медіа-просторі майже немає спеціальних екологічних програм, рубрик в ЗМІ, - каже ганна Гопко. - А це сприяє тому, що населення знає мало або взагалі нічого не знає про актуальні проблеми довкілля та екологічну грамотність. На жаль, в основному проблеми довкілля не займають особливого місця на сторінках газет, оскільки немає спеціалізованих журналістів, котрі б володіли екотемою. Тому залучення все більшої кількості журналістів до фахового виствілення проблем довкілля допоможе їх вирішити.

WETI (Західноукраїнський благочинний фонд екологічної та туристично-просвітницької інформації) – одна з небагатьох громадських організацій, що поєднує активну громадську роботу з журеалістикою, а саме займається інформаційним висвітленням проблем довкілля у Львівському регіоні та Україні. Свої програмні цілі WETI реалізує, створюючи просвітницькі теле- та радіопрограми, науково-популярні відеофільми та публікуючи літератуту на відповідну тематику.

Новий проект “Екохід” стартує 15 червня і триватиме 3 місяці. У ньому передбачено лекції відомих львівських екологічних журналістів, фотографів із львівських видань, експертів з різних науковио-дослідницьких інститутів. Цю частину курсів доповнять поїздки учасників – до заповідників, мальовничих карпатських місць, а також і до зон екологічних лих.

Результатом навчання учасників професійного навчального курсу мають стати їхні проблемні статті, нариси, репортажі на тему довкілля, кращі з яких будуть опубліковані у львівській студентській газеті “Хід”, інших львівських виданнях, а також на сайтах WETI – www.carpathians.org.ua та www.ecoharmony.lviv.ua.

Для участі в курсі необхідно надіслати до 14 травня розповідь про себе та короткий матеріал на тему “Довкілля та людина” або “екологічна проблема, яка мене хвилює” на електронну адресу weti@lviv.gu.net або hannusia@gmx.net (також можна надіслати матеріали факсом – (0322) 723552 чи на адресу: Львів-5, а/с 6685, 79005).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для “Детектор медіа” зі Львова
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду