На Брюссель,або Хрестовий похід Корчинського

30 Квітня 2004
1098

На Брюссель,або Хрестовий похід Корчинського

1098
Одночасно кілька загальноукраїнських каналів передали, поки що з Києва, потрясаючий сюжет. Група наших братчиків виступала в наступ до серця Європи, на Брюссель. Під проводом і з палкою промовою Дмитра Корчинського. Можливо, з часів Батия, хрестових походів та козацьких наступів такої акції – не на Схід, а на Захід – ще не було.
На Брюссель,або Хрестовий похід Корчинського
Група наших братчиків (місце – майдан Незалежності) виступала в наступ до серця Європи, на Брюссель. Під проводом і з палкою промовою Дмитра Корчинського. Він промовляв у плащі – сподіваємося, без кинджала, – інформуючи, що йдуть вони за кордон і без паспортів, але з великою ідеєю.

Братчики, привселюдно спалюючи щось на зразок прапора об’єднаної Європи з фашистською свастикою, були об’єднані звичайною українською ідеєю щось просити-вимагати від Європи за усі страждання. Тобто для себе і незрозуміло за що. При цьому вони чомусь дуже лаяли Європу, просячи від неї на хліб та якісь додаткові компенсації і стверджуючи словами ватажка „братчиків” пана Корчинського, що приблизно дві третини загону Європа має пропустити до себе і без паспортів. І вони таки дістануться головної європейської штаб-квартири зі своїми вимогами.

Отак купка диваків вирушила в похід – категорично і без усяких „Однако”, „Проте” та під проводом видатного вусатого отамана-модератора Корчинського. (Невже він залишить наш екран та впаде за справедливість на тих полях європейських, і ми його урядовий сарказм проти Ющенка більш не побачимо в ефірі?! Навряд. Хоча шлях братчиків буду нелегким.)

Загону без паспортів доведеться на шляху до Брюсселя перетинати кордон дружньої Польщі, де зараз відбувається європейський економічний саміт. Може, й там братчики вимагатимуть якоїсь компенсації за віковічні гріхи поляків проти українців. Можливо. Коли з нами Корчинський.

І в цьому поході дурість і особиста вигода крокують поруч. Недарма колега і побратим Корчинського у неймовірно дотепній програмі „Проте” пан Джангіров каже прямим текстом: „Час думати власною головою про власну вигоду!”

Як точно і відверто сказано... Але є й інша версія визначного походу нових українських хрестоносців на Брюссель, яка стосується особисто пана Корчинського та його визначних вусів. У ці ж дні в Європі відбувся (і це теж показали українські канали) великий конкурс вусатих осіб. Переміг британець зі своїми неймовірними вусами. Але ж у відсутності пана Корчинського, який у цей час був зайнятий своєю партійно-смородливою, вибачте, публіцистикою.

Додамо лишень, що справа зовсім не в розмірі вусів. От у скаженого фюрера були вусики маленькі (не такі пишні, як у Корчинського), а скільки він брехні і горя приніс...
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду