Тамара Щербатюк: «Я не залежу від минулого»

17 Березня 2004
1265
17 Березня 2004
15:51

Тамара Щербатюк: «Я не залежу від минулого»

1265
Колись телебачення було чорно-білим, одноканальним і наївним. Стиль – офіціозно-піджачним, голоси – добре поставленими, настрій – піднесеним. У минулому сторіччі мало хто з телевізійників думав про гроші. Принаймні, так, як сьогодні. Основною рушійною силою був голий, тобто нічим і ніким не стимульований, ентузіазм. Тоді телебачення просто любили.
Тамара Щербатюк: «Я не залежу від минулого»
Глядачі – за простоту і доступність чуда спілкування, телевізійники – за щоденний екстрім і можливість експериментувати. За наближеністю до сенсу існування це, мабуть-таки, і був «золотий вік телебачення».

Тамара Володимирівна Щербатюк, тележурналіст, доцент Київського інституту журналістики, кандидат філологічних наук, заслужений працівник культури України, володар срібної Георгіївської медалі «Честь, слава, труд», лауреат міжнародного рейтингу «Золота фортуна» – родом звідти. Своє телевізійне життя вона розпочинала саме тоді, коли, за її власним висловом, «відбувалось незвичайне осягання незвичайної творчості».

Сьогодні важко уявити, як народжувались усі тогочасні, без будь-якої іронії геніальні, ідеї. Система – командна, телекамери – майже нерухомі, досвід – нульовий. І все ж, така класика, як КВК, «Голубий вогник», програма «Час», від якої походять усі сьогоднішні теленовини, з’явилися саме тоді...

Продовження читайте у другому числі друкованої версії "Детектор медіа". Замовити друковану „Детектор медіа” можна, надіславши свою повну поштову адресу на наш e-mail: info@detector.media
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду