Віталій Шевченко: "Хтось із членів Національної ради видав своє особисте бажання за волю всього колегіального органу"

9 Березня 2004
1014

Віталій Шевченко: "Хтось із членів Національної ради видав своє особисте бажання за волю всього колегіального органу"

1014
"Укрчастотнагляд" на своєму сайті розповсюдив офіційне обґрунтування своїх дій з посиланням на звернення Національної ради. "У м. Києві в порушення чинного Закону України "Про телебачення і радіомовлення" здійснювало мовлення ТОВ "Центр засобів масової інформації "МЕДІА-ЦЕНТР" (позивні "Радіо Континент"), яке діяло на підставі виданої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення ліцензії НР № 0063 від 25. 10. 95 на право мовлення на частоті 100,9 МГц у м.
Віталій Шевченко: "Хтось із членів Національної ради видав своє особисте бажання за волю всього колегіального органу"
Києві, термін дії якої закінчився 25.10.2000, - йдеться у повідомленні "Укрчастотнагляду". - За зверненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 02.03.04 № 17/297 Центр "Укрчастотнагляд" у відповідності до чинного законодавства та на підставі повноважень, наданих йому Законом України "Про радіочастотний ресурс України" припинив 03.03.04 використання радіомовного передавача ТОВ "Центр засобів масової інформації "МЕДІА-ЦЕНТР". Складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 146 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

У той же час заступник голови Нацради Віталій Шевченко заявив про те, що жодних рішень щодо радіо "Континент" Нацрада не ухвалювала.

Віталій Шевченко, заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення:

- Обгрунтовуючи причини репресивних дій проти Радіо “Континент”, Центр “Укрчастотнагляд” пояснив громадськості, що він діяв “за зверненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 02.03.04 № 17/297”. Заявляю, що цього дня Національна рада не приймала і не спрямовувала до будь-яких інстанцій жодних звернень щодо “Континенту”. Більше того, протягом останніх двох років на засіданнях Національної ради питання діяльності Радіо “Континент” взагалі не розглядалися. Якщо хтось із членів Національної ради видав своє особисте бажання за волю всього конституційного позавідомчого колегіального органу, яким є Національна рада, то він має відповісти за це перед своєю совістю і перед журналістами, які потерпають від утисків свободи слова та переслідувань за професійну діяльність.

Соромно за нашу країну, де чиняться такі речі. Ще 20 років тому, на початку Горбачовської перебудови, у нас перестали глушити “ворожі” радіостанції. 15 років тому Україна, переконуючи Європу в своєму демократичному виборі, почала надавати ефір для зарубіжних теле- і радіомовників. Що ж сталося з нашою державою на початку 21-го століття, якщо наслані нею чиновники із застосуванням фізичної сили враз обривають мовлення “Бі-Бі-Сі”, “Голосу Америки”, “Німецької хвилі”, “Свободи”, українського “Громадського радіо”? Про яку українську демократію може йти мова, коли, як у випадку з “Континентом”, радіопередавачі конфісковуються, а журналісти мусять переховуватися від арешту, незважаючи на те, що справа про знищення цього засобу масової інформації готується до розгляду в Європейському суді?

Керівництво “Укрчастотнагляду”, міністр внутрішніх справ, Генпрокурор, Прем’єр-міністр, Президент – хто має вибачитися за цей ганебний погром і віддати вказівку щодо повернення майна радіостанції? Це варто зробити хоч би й для підтримки авторитету країни, громадянами якої є і керівник “Укрчастотнагляду”, і директор “Континенту”, і Президент, якого закликають стояти на сторожі свободи слова.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1014
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду