«В будь-якій публікації завжди приховано дурницю, приховану від автора»

9 Березня 2004
824

«В будь-якій публікації завжди приховано дурницю, приховану від автора»

824
До речі, якщо хтось з наших читачів захоче поділитися з широкою аудиторію "ТК" своїми спостереженнями за пресою - будемо тільки вітати.
«В будь-якій публікації завжди приховано дурницю, приховану від автора»
Отже, 6 березня 2004 року.

Гасло дня: «В будь-якій публікації завжди приховано дурницю, приховану від автора»

СБ ПОЛЬЩІ ПРОТИ ІСД

УКРАЇНЦІ ПРО ВИПАДОК З РИБКІНИМ

НАВКОЛО МОЖЛИВОГО ПРОГОЛОШЕННЯ ПАТРІАРХАТУ УГКЦ

НАВКОЛО ЗВІЛЬНЕННЯ ЄРМІЛОВА

КПУ ВИРОБЛЯЄ НОВУ ІДЕОЛОГІЮ

МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ В АРК

СИВКОВИЧ ПРО «ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРО РЕФОРМУВАННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ»

СБ ПОЛЬЩІ ПРОТИ ІСД


“Вирішальну роль у визначенні переможця конкурсу з приватизації металургійного комбінату Гута Ченстохова відіграла думка польської служби безпеки. Про це повідомляє польська газета «Річ Посполита» з посиланням на джерело, яке побажало залишитися неназваним.

Як зазначає газета, служба безпеки проінформувала канцелярію польського прем'єр-міністра Лешека Міллера, міністерства економіки і держмайна Польщі про те, що українську корпорацію «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД) підозрюють у «незрозумілому походженні капіталу, незрозумілій структурі холдингу, у відмиванні грошей». Водночас газета повідомляє, що в самій службі безпеки не підтвердили і не захотіти якось прокоментувати дану інформацію” (“Голос України”).

УКРАЇНЦІ ПРО ВИПАДОК З РИБКІНИМ

Політолог Віктор Небоженко в “Сєгодня”:
“Щодо України, то, починаючи з касетного скандалу, вона є об'єктом міжнародних спецоперацій. На нас тренуються і розв'язують свої проблеми провідні країни світу, в тому числі і Росія. Зникнення Рибкіна — один із серії фокусів, які ще, напевне, відбуватимуться на території України. З передвиборною кампанією в Україні це також пов'язано. Адже зрозуміло, що Рибкіна хотіли прив'язати до «Нашої України» та Ющенка. Я припускаю, люди, що їх називають причетними до зникнення Рибкіна, справді могли його знати і якоюсь мірою мати стосунок до його перебування в Києві. Але думаю, що цих людей використали «втемну». І якби вони знали, чим усе це закінчиться, то діяли б інакше”.

Він же в “Київських вєдомостях”: “… з Рибкіна “намагалися виліпити феномен російського Гонгадзе …ФСБ Росії дізналася про цей сценарій

і попередила Рибкіна , що його хотіли знищити … в даному випадку БАБа (Бориса Березовського – ред.) повністю переграли спецслужби. Не виключено, що руку тут приклала і британська розвідка”.

Олександр ДЕРГАЧОВ, політолог: “… в Україні майже анекдотичний випадок з Рибкіним... ... використовують, щоб виникли сумніви: чи не має Рибкін зв'язків з опозицією. Чи не сприяє вона не дуже популярним планам, пов'язаним чи то з чеченцями, чи то з олігархами-емігрантами. Це — штучна ситуація”.

Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології: “… Рибкін абсолютно маргінальна політична особа для російського політичного небосхилу. А все, що пов'язане з іменем Березовського, дуже підозріло, а його поведінка, надто в останні роки, здається дуже чорною і аморальною (“Голос України”). Володимир Скачко: “якщо раніше “нашисти” залучали до цькування своєї країни та влади окремі країни або всіляки міжнародні організації, і це можна було хоч якось пояснити, то тепер не гребують і БАБом? Що, правий народ, який про такий персональний склад багатьох союзників “НУ” правильно сказав: "до нашого берега, що не приб'є — як не гі...о, то тріску"?(“Кієвскій тєлєграф”). “Деякі аналітики вважають, що заява Рибкіна пов”язана з відмовою Бориса Абрамовича фінансувати передвиборчу кампанію свого кандидата після його пригод в Києві. Нібито саме тому Іван Петрович після лондона навідався до української столиці, де ммав намір роздобути грошей, але, мабуть, також дістав відмову” (“Сєгодня”).

НАВКОЛО МОЖЛИВОГО ПРОГОЛОШЕННЯ ПАТРІАРХАТУ УГКЦ
Нещодавно відбувся візит до Москви Кардинала РКЦ Каспера, який зустрівся з Патрархом МПЦ Олексієм. “В зв”язку з цими подіями, до духовентсва, монашества та вірних звернувся предстоятель УГКЦ Кардинал Гузар: “Тот факт, що обговорення справи внутрішнього ррозвитку нашої Церкви відбувалося не в Києві, Львовіі або Риміі, а в Москві – і, що найголовніше, без нашої участі,- стурбував, а часом і обурив багатьох греко-католиків”.

Кардинал Гузар вважає такими, що межують із шантажем ультимативні попередження московського патріарха, в яких йдеться про повний розрив відносин між католиками та православними “на довгі роки” у випадку визнання Папою Патріархата УГКЦ.

считает «граничащими с шантажом» ультимативные предупреждения … справа з греко-католицьким патріархатом буде таки пригальмована Ватиканом. І не тільки заради високої екуменічної ідеї. Серед інших багаточисельних причин можна виділити, в першу чергу, бажання забезпечити нормальне існування і розвиток католицькиї єпархій в Росії. Це – стратегічний напрямок Ватикану” (“День”).

НАВКОЛО ЗВІЛЬНЕННЯ ЄРМІЛОВА
“…Мета всіх цих публікацій (які супроводжували його звільнення з посади –ред. – донести певну інформацію до голови держави та здійснити на нього тиск з метою ухвалення кадрового рішення.

…всі публікації було зроблено за єдиним шаблоном. В журналістськивх колах це називається словом «темник»».

«…є серйозний спротив процесу оздоровлення вугільної галузі… В першу чергу це супротивники наново створюваного ринку енергетичного вугілля: «Востокенерго», ті, хто хочуть збанкрутувати і «Центренерго», залишки вторинного ринку, який готовий підм”яти під себе все хоч завтра. Особливо шкода, що в цій когорті після відставки Гайдука знаходяться і віце-прем”єр з ПЕК і керівник НКРЕ” (“Дзеркало тижня”).

КПУ ВИРОБЛЯЄ НОВУ ІДЕОЛОГІЮ
“…комуністи саме зараз гостро потребують оновленої ясної програми, яка відповідала би потребам сучасного українського суспільства. В теперішніх умовах їм, мабуть, доведеться залучити на допомогу ідею патріотизму, об”єднавши її з найбільш стійкими постулатами соціалістичної теорії. Першим в цьому ряді стоїть Георгій Крючков … “Сірий кардинал”, як часто називають Г.Крючкова, наполягає на ухваленні нової програми партії, в якій були би дані зрозумілі відповіді на основні питання, навколо яких в партії та суспільстві йдуть гострі дискусії.

… ще один комуніст все більш активно проявляє себе на ідеологічному полі… в своїх теоретичних пошуках Грач важливе місце приділяє ідеології майбутнього уряду лівих, у появі якго, здається, і не сумнівається. Як і в невідворотньому об”єднанні лівих сил країни, якій темі приділяє велику увагу” ("Ізвєстія”).

МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ В АРК
“У ВР Криму відбулися депутатські слухання про міжнаціональні стосунки в автономії… Запропоновано прискорити вирішення проблем в цій сфеті і для цього створити Міжнаціональну асамблею при ВР Криму. Слухання оголили глибинні проблеми інтеграції кримськотатарського народу в українське суспільство. Серед них – питання про формування кримсько-татарської територіальної автономії.

…переважна більшість кримських татар повернулося до Криму, де вони тепер складають 12% населення…Пердставники кримських татарр беруть участь практично в усіх соціально-економічних процесах і органах влади: за даними статистики, депутати з числа кримських татар складають 16,4% сільских, 7,7% селищних, 13,8% районних та від 5,1 до 15,5% міських рад.

Заступник голови ВР Криму Ільмі Умеров … говорить, що кримські татари повинні мати особливий, кращий перед іншими національностями статус, оскільки не всі їх права до теперішнього часу відновлені”.

Рефат Чубаров: «…Ми давно закликаємо владу порилюднити в ЗМІ всі дані про те, кому, де і скільки було виділено землі в Криму за останні 13 років. У відповідь – тиша… ».

Запитання до Р. Чубарова: “Чи мають підстави проекти по створернню національної кримсько-татарської держави, автономії?”

Відповідь: “ Як і будь-який інший, кримсько-татарський нарід має безумовне право на вільне визначення своєї долі. Завдання ж України, всіх нас разом, полягає в тому, щоби знайти такі форми самовизначення цього народу, які будуть повністю відповідати інтересамм і кримських татарр, іУкраїнської держави разом з усіма її громадянамми… (“Україна сьогодні”).

СИВКОВИЧ ПРО «ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРО РЕФОРМУВАННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ»
Ще 19 лютого ВР ухвалила «Проект Закону про реформування Збройних сил України» («за» - 235). Чомусь сьогодні на шпальтах “Високого замку” з’являється коментар офіцера спецслужби, народного депутата Володимира Сивковича: «Я не голосував за цей законопроект… Вважаю, що це – поспішне скорочення майже на половину особового складу армії, яке призведе до її повного розвалу. … За два роки замість 74 тис. офіцерів …залишиться 35 800. … Замість 34 тис. посад прапорщиків вв 2005 р. Залишиться лише 7 тис. Будуть скорочені 50 тис. посад для цивільних, які працюють в армії. Замість 11 тис. курсантів, які вчаться сьогодні, в 2005 р. залишиться 7 тис. Законопроект нібито передбачає виділення 1 109,2 млн. грн. для Забезпечення житлом майже 20 тис, військовослужбовців. … В середньому на одну сім»ю буде виділено приблизно 10 тис. доларів на будівництво житла. Чии можна забезпечити за ці кошти військовослужбовця хоча б 2-кімнатною квартирою в обласному центрі Укрраїни? Але навіть ці кошти не передбачені в бюджеті України на 2004 р.» (“Високий замок”).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
824
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду