“Демократичні ініціативи” оприлюднили “Рейтинг найавторитетніших українських журналістів”

3 Березня 2004
1383

“Демократичні ініціативи” оприлюднили “Рейтинг найавторитетніших українських журналістів”

1383
Як повідомили організатори опитування на прес-конференції, що відбулася 3 березня, особливістю цього дослідження є прозора та неманіпулятивна стратегія. Вона полягає у застосуванні методики “снігової кулі”, коли кожен із журналістів–учасників опитування мав назвати імена не більше десяти журналістів телебачення, радіо, друкованих та інтернет-видань, які, у свою чергу, були опитані за тією ж схемою.
“Демократичні ініціативи” оприлюднили “Рейтинг найавторитетніших українських журналістів”
“Снігова куля” розпочалась з 10 найавторитетніших журналістів, визначених в опитуванні минулого року. Участь у дослідженні взяли як представники загальнонаціональних ЗМІ, так і іноземних медіа в Україні, а також журналісти регіональних та місцевих ЗМІ.

Усього було надіслано 676 анкет, отримано 257 відповідей. Починалася “снігова куля” з 10 найавторитетніших журналістів, визначених в опитуванні минулого року. Крім того, для реґіонального представництва на початок “снігової кулі” були залучені 11 реґіональних прес-клубів Українського освітнього центру реформ в областях.

Журналістам ставилося наступне запитання:

“Думки та висловлювання яких журналістів є для Вас найавторитетнішими, якщо мова йде про суспільно-політичний та економічний розвиток України?”

За результатами опитування було сформовано список із 144 найавторитетніших журналістів України, які отримали не менше 4 голосів. Серед них – 65 журналістів центральних медіа, 65 – представники регіонів, 14 журналістів працюють в іноземних ЗМІ.

На думку наукового керівника фонду “Демократичні ініціативи” Ірини Бекешкіної, цей рейтинг є найбільш об‘єктивним і найкращим із того, що існує зараз в Україні. Фонд і надалі планує проводити регулярні опитування найбільш авторитетних журналістів з метою з‘ясування консолідованої думки представників мас-медіа з найбільш актуальних проблем.

У першу двадцятку увійшли такі журналісти:

Юлія Мостова

Сергій Рахманін

Тетяна Коробова

Андрій Шевченко

Наталя Лигачова

Олена Притула

В‘ячеслав Піховшек

Ірина Погорєлова

Ліля Буджурова

Віталій Портніков

Тетяна Сіліна

Володимир Бойко

Сергій Гармаш

Олег Єльцов

Кость Бондаренко

Дмитро Кисельов

Сергій Лещенко

Роман Скрипін

Андрій Цаплієнко

Іван Бокий

Людмила Коханець


Список найавторитетніших журналістів України













Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду