„Темник” у дії? оновлено

27 Лютого 2004
1212

„Темник” у дії? оновлено

1212
„Темник” у дії? оновлено
Нагадаємо, що вчора "Детектор медіа" опублікувала матеріал такого змісту:

"Не встигла забутися нещодавня історія з публікацією фрагментів з „темника” у газеті „Понедельник”, як журналістська тусовка отримала можливість „перетерти” факт отримання Володимиром Ар’євим, екс-журналістом телеканалу „Інтер”, по електронній пошті свіженького „темника”.

А сьогодні – новий прокол.

У номері газети „День” за 26 лютого опублікована ось така інформація:

http://www.day.kiev.ua/2004/34/den-ukr/du5.htm

Президент відвідав Львівщину

На заводі „Леоні”, куди, зійшовши з трапа літака на Скнилівському летовищі, одразу ж попрямував Леонід Кучма (на нього чекали ще в липні минулого року) для участі в урочистому відкритті заводу, побудованого за рік в Стрию. Однак Президент приїхав лише зараз, після зустрічі минулої п'ятниці з Герхардом Шрьодером, на якій серед інших питань йшлося і про німецькі інвестиції в Україну. Отже, і основною темою візиту в Стрий стали інвестиційні проекти, а саме: найбільший інвестиційний проект в історії концерну „Леоні АГ” – „Леоні Вайєрінг Системз UA”. В нове підприємство німецькі інвестори вклали вже понад 20 мільйонів євро, і це лише половина від запланованої суми.

За обсягом виробництва електрообладнання для автомобілів „Леоні” посідає п'яте місце у світі. Однак керівництво концерну сподівається вийти на третє місце саме завдяки новому заводу в Стрию. Спеціалістів тут готували інструктори з польського відділення концерну, вишкіл монтажника кабелів пройшли 110 осіб, в основному жінки. Загалом роботу на німецькому підприємстві дістали 3500 стриян та мешканців навколишніх сіл.

Оглянувши підприємство та поспілкувавшись з керівництвом заводу, Леонід Кучма позитивно відгукнувся про діяльність „Леоні” в Україні.

Ірина ЄГОРОВА, „День”


Для тих, хто досі ще нічого не зрозумів, додамо, що Президент, згідно з інформацією агентств, прибув до Львова саме сьогодні, 26 лютого, о 10.35. У Стрий він поїхав теж саме сьогодні, 26 лютого, і про відвідини Президентом підприємства "Леоні Вайєрінг Системс” Інтерфакс повідомив о 14.12.

Коли саме засилаються газетні шпальти до типографій – пояснювати, здається, не треба. Як і того, що повідомляти про подію, яка ще не відбулася, навряд чи стали б самі по собі журналісти поважної респектабельної газети. Що ж до того, чому майже всі наші ЗМІ змушені послугуватися „темниками”, – „Детектор медіа” писала вже не раз. Можна лише додати, що люди – не роботи, і напевне подібних „проколів” ми побачимо ще не один та не два. Допоки існуватимуть „темники”.

Повідомляємо, що 27 лютого газета "День" знову опублікувала інформацію про перебування Леоніда Кучми на Львівщині і заодно пояснила вчорашню свою помилку. Наводимо публікацію у "Дні" повністю:

Президент спілкувався iз львів’янами

Учора відбулася одноденна робоча поїздка Президента України Леоніда Кучми до Львівської області. Глава держави відвідав ТОВ «Леоні Ваєрінг Системс», що спеціалізується на виробництві кабельних мереж для автомобілів компаній General Motors і Opel. «Леоні Ваєрінг Системс» — підприємство з іноземними інвестиціями зі 100-відсотковою часткою зарубіжного інвестора (німецької фірми Leoni AG), інформує Інтерфакс-Україна. (Повідомлення у вчорашньому номері «Дня» про перебування глави держави в Стрию дещо випередило події — через технічні причини анонс нашого кореспондента, написаний на основі програми поїздки Президента України на Львівщину, було опубліковано на день раніше. Приносимо наші вибачення читачам і главі держави за цю прикру технічну помилку).

Дорогою до села Нежухів, де розташоване підприємство, Л. Кучма зробив зупинку і поспілкувався з жителями області, повідомила прес-служба глави держави. Він також оглянув Сихівський шляхопровід, першу чергу якого ввели в дію 6 січня 2004 року, і поцікавився ходом будівельних робіт із його добудування. У програмі візиту Президента — також робоча нарада з керівництвом області. Ще одним важливим пунктом візиту Президента стало відвідання онкологічного центра у Львові. Л. Кучма оглянув два добудовані корпуси центру і висловив задоволення якістю будівель. Він також поспілкувався з медперсоналом і людьми, які перебувають у центрі. "День", № 35, 27 лютого 2004 року.


Cаме таку причину опублікування новини, яка ще не відбулася, підтвердив і перший заступник головного редактора "Дня" Олег Іванцов, який зателефонував у "Детектор медіа", про що ми і інформуємо наших читачів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду