"Детектор медіа" має намір звернутися до СБУ з приводу несанкціонованої розсилки електронних листів від її імені в мережі Інтернет

12 Лютого 2004
1073

"Детектор медіа" має намір звернутися до СБУ з приводу несанкціонованої розсилки електронних листів від її імені в мережі Інтернет

1073
"Детектор медіа" розповсюдила офіційне повідомлення про те, що не займалася і не займається поштовою розсилкою рекламного змісту (спам) в Інтернет. Сьогодні на адресу сайту надійшло сотні листів-відповідей на електронний текст рекламного характеру, розповсюджений нібито від імені головного редактора сайту "Детектор медіа".
"Детектор медіа" має намір звернутися до СБУ з приводу несанкціонованої розсилки електронних листів від її імені в мережі Інтернет
Текст листа містив інформацію одного з розділів, що розміщена у відкритому режимі на сайті "Детектор медіа". Як вдалося з'ясувати редакції, розсилка електронних листів (спам) була здійснена невідомими "доброзичливцями" через австрійский сервер (www.telemax.at). У листі було вказано: з адреси: telecritica@mail.ru Як відомо, www.mail.ru – безкоштовний поштовий ресурс, доступ до якого не обмежений. Однак, адміністратор www.mail.ru повідомив, що такого ящика не існує.

"Сайт "Детектор медіа" не має жодного стосунку до цієї розсилки,- наголосила головний редактор сайту "Детектор медіа" Наталія Лігачова. - Швидше за все, ми маємо справу із спланованою акцією, яка спрямована на дискредитацію нашого видання. Втім, хочемо вибачитись перед усіма, хто постраждав через несанкціоновану розсилку".

Наталія Лігачова говорить, що редакція збирається звернутися до незалежних технічних експертів та з офіційною заявою до Служби безпеки України з наміром з'ясувати особи зловмисників. Редакція залишає за собою право звернутися з позовом до суду за захистом ділової репутації. За словами Наталії Лігачової, не виключено, що у такий спосіб політтехнологічними групами відпрацьовуються способи дискредитації чи то опонентів, чи то конкурентів через відкриту мережу Інтернет.

Щиро ваша, "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду