Сергій Набока, „Увага №0”. Київська презентація

7 Жовтня 2003
1281

Сергій Набока, „Увага №0”. Київська презентація

1281
Усі, хто пам`ятає і цінує журналіста і поета Набоку, можуть долучитися до роботи Фонду Сергія Набоки Вчора відбулася презентація книжки Сергія Набоки „Увага №0”. Насправді це вже друга презентація, перша відбулася на Львівському форумі видавців.
Сергій Набока, „Увага №0”. Київська презентація
“Увага №0” - це перша матеріалізація ідей Набоки, думок і пам`яті про нього. Книжка побачила світ за підтримки Фонду “Демократичні ініціативи” та Фонду сприяння розвитку мистецтв, а також газети „Книжник-Review”.

Дружина Сергія, Інна Чернявська-Набока, говорить, що кілька разів йому пропонували видати книжку, проте руки не доходили. І напередодні від`їзду у своє останнє відрядження, вже в січні цього року він сказав: „Я обіцяю, що в цьому році я видам вірші”. Друзі і колеги виповнили обіцянку Сергія, хоча як вони стверджують, це було нелегко, перш за все з матеріальних причин.

„Назва книжки – продовжує Інна, - це не Сергійова назва. В його нотатнику є такий запис: „ Увага №0.- коментувати факти заборонено” Ця назва якнайкраще демонструє характер Сергія, його любов до абсурдиських речей.”

Книга зібрала у собі вірші, афоризми, нотатки, потаємні думки автора. Причому більшість своїх поезій Набока написав на зоні. На жаль, не всі твори збереглися з того часу.

Редагувала книжку Галина Родик, автором першої рецензії є Дмитро Стус, передмову до “Уваги №0” написав Вахтанг Кіпіані, який стверджує, що книга Сергія Набоки буде розібрана на цитати.

Усі, хто пам`ятає і цінує журналіста і поета Набоку, можуть долучитися до роботи Фонду Сергія Набоки. Фонд створюється родиною, друзями, колегами, шанувальниками його багатогранного таланту. Видання творчого доробку – це програма-мінімум ініціативної групи, а програма-максимум полягає в реальному сприянні розвитку ідей, які відстоював Сергій Набока.

Під час презентації згадували Сергія, зустрічі з ним, та різні історії. Людина, яка пройшла за життя і випробування тюрмою, славою, громадський діяч, політик, журналіст... Набоку називали знаковою людиною української журналістики, говорили, що він жив сьогоднішнім і майбутнім, не озирався у минуле. Казали і про те, що люди, життя яких припадає на так звані перехідні часи, більш іронічні і самоіронічні, саме таким був Сергій. Як зазначив Микола Томенко, Набока створив своєрідну журналістську школу, він умів дивитися на буття такими очима, яких у ЗМІ дуже мало...

За словами Віталія Шевченка, ця книжка стане маленькою цеглинкою пам`яті Сергія Набоки. Всі, хто цінував і поважав Сергія Набоку і його талант, прагнуть, щоб життя не закінчилося в спогадах, а тому моральний пам`ятник – найкраща шана для Людини з великої літери.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду