Нацрада хоче більше грошей. Профільний комітет ВР - „за”

2 Жовтня 2003
791

Нацрада хоче більше грошей. Профільний комітет ВР - „за”

791
Вчора на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації обговорювалося питання затвердження бюджету Нацради, Держтелерадіо, НТКУ, НРУ на 2004 рік Вчора на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації обговорювалося питання затвердження бюджету Нацради, Держтелерадіо, НТКУ, НРУ на 2004 рік.
Нацрада хоче більше грошей. Профільний комітет ВР - „за”
Борис Холод прибув на засідання особисто, оскільки просив більше, ніж вдвічі, підвищити бюджет Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на наступний рік. Він стверджує, що визначених 3 млн. 961 тис. грн.. недостатньо для проведення капітального ремонту нового приміщення, виділеного Нацраді постановою Кабміну за адресою вул. Коцюбинського, 12. Борис Холод говорить, що на проведення необхідних ремонтних робіт потрібно не менше 11 мільйонів гривень, але він просить тільки мінімум - 3 млн. 873 тис. По-друге, Нацрада потребує коштів на закупівлю обладнання. Для цього їй потрібно майже 2 млн.грн.

„У разі появи коштів, - говорить Б.Холод, - з березня ми зможемо моніторити 14 телеканалів і 24 київських радіокомпаній (загалом по Україні до 40 радіокомпаній)”.

Комітет з питань свободи слова в цілому підтримав Бориса Холода, оскільки, за словами народного депутата М.Баграєва, моніторинг має стати основною функцією Нацради з наступного року. Народних обранців, крім того, цікавило й питання про ситуацію в Національній раді у зв'язку з непризначенням Тетяни Лебедєвої на посаду відповідального секретаря. Голова Національної ради Борис Холод підтвердив, що він ще не підписав наказ про призначення Т. Лебедєвої відповідальним секретарем. Хоч він стверджує при цьому, що роботу Нацради у середу було відновлено "за новою процедурою" у зв’язку з внесенням поправок до ст.ст. 57,58 Регламенту роботи Нацради, яким уточено процедурні вимоги до протоколу засідань Нацради. За словами Б.Холода, засідання у середу розпочалося за участю всіх членів Нацради. Однак, попри оптимізм Бориса Івановича, у середу до спільних рішень так і не дійшло. Члени Нацради – представники так званої «більшості» - стверджують для «ТК», що блокування роботи продовжується.

Ще одним питанням, що піднімалося на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації, стало питання не видання Нацрадою ліцензії компанії „Воля Кабель”. Борис Холод повідомив, що ця компанія не виконала усі вимоги Нацради, зокрема, не надала копії угод з телеорганізаціями, програми яких вона буде транслювати чи ретранслювати. Він запевнив, що це технічне питання. Мовляв, як тільки документи будуть надані, ліцензію буде видано.

Хоч виникає й інша причина: відсутність відповідального секретаря. Сам Б.Холод, коментуючи в інтерв'ю "Телекритиці" скандал в Нацраді, зауважив, що хоч рішення щодо «Волі-кабель” й прийнято, виписка з документів, копія рішення не можуть бути надані без підпису відповідального секретаря, наказ про якого не підписує сам Б.Холод. Він зауважує, що не може цього зробити без згоди В.Лешика та М.Фартушного.

„Детектор медіа” звернулася до голови Нацради із проханням дати свою оцінку ситуації, що склалася в Раді і пояснити, чому не видано наказ про обрання Тетяни Лебедєвої відповідальним секретарем: "Звичайно, сама ситуація не зовсім підходить для відомчого органу. ...Але таке чинне законодавство. Я це говорив і на засіданні Комітету (з питань свободи слова та інформації – прим. „Детектор медіа”). Але з восьми членів Нацради шестеро підписали протокол того засідання і погодилися на обрання відповідального секретаря. Два члени Нацради не погодилися і написали свої письмові зауваження. Щодо цього, то ні я, ні інші члени Нацради не можуть діяти по-іншому, ніж вказує закон. Є 36 стаття закону про Нацраду і в ній прописано чітко: рішення Нацради вважаються прийнятими, якщо протокол з цим рішенням підписано всіма членами Нацради, що брали участь в засіданні, в ході засідання Нацради. А протокол підписувався через декілька днів".

Борис Холод, що сам підписав протокол засідання, на якому відбулося обрання Т.Лебедєвої, говорить, що він як голова Нацради, "не може примусити нікого підписати документ".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду