Нам пишуть...

22 Вересня 2003
769
22 Вересня 2003
13:44

Нам пишуть...

769
«Детектор медіа» щойно отримала реакцію від прес-служби Нацради на нашу останню публікацію „Провайдер Нацради змінює інформацію на їхньому сайті?” «Детектор медіа» щойно отримала реакцію від прес-служби Нацради на нашу останню публікацію „Провайдер Нацради змінює інформацію на їхньому сайті?” Поважаючи колег та дотримуючись принципів відкритості у спілкуванні з читачами та героями наших текстів, ми наводимо лист керівника прес-служби Нацради Миколи Гриценка повністю.
Нам пишуть...
Зі свого боку тільки зазначимо, що та помилка, на яку вказує шановний Микола Гриценко, була допущена при складанні протоколу голосування в самій Нацраді. «Детектор медіа» ж навела отриманий нами протокол дослівно – звичайно ж, не вважаючи за можливе його редагувати! (Наводимо отриманий нами електронною поштою протокол ще раз нижче). Що ж до «технічності» інших помилок Нацради та її апарату - навколо обрання відповідального секретаря - то ми вважаємо, що у даному випадку у громадськості було досить приводів засумніватися саме в їх «технічності». В чому легко переконатися, перечитавши всі наші публікації на цю тему. Ну а взагалі – дійсно, давайте жити дружно. Дотримуючись букви та духу законів, в тому числі – і права та обов’язку преси критикувати посадовців та владні і регуляторні органи.



"Інформаційний привід, притягнутий „за вуха”.

Дорогі колеги з „Детектор медіа”!


Шаную вашу працю щодо інформування громадськості про життя у сфері та навколо сфери електронних ЗМІ.

Однак не розумію, чому іноді такий шанований сайт ви перетворюєте на арену дріб”язкового „зведення” чиїхось рахунків?

Так, досить непроста ситуація в Нацраді. Останні кадрові зміни супроводжувалися відповідною інформацією. Технічна помилка із занесенням в графу „Член Національної ради, відповідальний секретар” одного з новопризначених членів Нацради проіснувала на нашому сайті рівно одну годину, про що було проінформовано керівництво Нацради. Але дана ситуація не без вашої, колеги, допомоги розрослась у цілу „кадрову епопею”. „Детектор медіа”, не зважаючи на пояснення прес-служби і внесену поправку на сайті,, розмістила ряд коментарів членів Нацради з цього приводу, посилання на І.Куруса, „одного з працівників апарату”... Якщо пан Ігор є вашим кореспондентом, можете, хоча б, представляти його відповідно. У прес-службі Національної ради він не працює. Тоді ж де логіка численних коментарів саме цього працівника апарату „Детектор медіа”?

Але я розумію: журналісту потрібен кураж, роздмухати хай і надуману ситуацію, посилаючись на тих, хто готовий „дмухати вдень і вночі”. Шкода, що надуманість даної історії гарячково використали і деякі народні обранці, вписавши „компромат” із відповідальним секретарем на сайті Нацради в поданні до Генеральної прокуратури, зарані знаючи про оперативне виправлення помилки. І пішло-поїхало!... Здогадки-версії. Хто? Як? Чому? А раптом? А може?

Шановні колеги з „Детектор медіа”! Як журналіст журналістам пропоную розпочати іншу „інформаційну гру”, привід до якої надали тепер уже ви в матеріалі від 18.09.2003 року о 18.30 „Провайдер Нацради змінює інформацію на їхньому сайті?(оновлено)”. В даному матеріалі народного депутата В.Артеменка ви вознесли в ранг заступника Голови Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. З чого б це? Хто за цим стоїть?! ...А якщо коротко і по-дружньому, то це всього лиш 1: 1, дорогі мої колеги. Єдине, не забуваймо, що ми з вами все ж таки журналісти, а не спортсмени.


Микола Гриценко,

керівник прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

22.09.2003 р.

P.S. Вірячи в незаангажованість вашого Інтернет-видання, сподіваюсь на оприлюднення мого листа".

Протокол №2 лічильної комісії за підсумками таємного голосування по обранню відповідального секретаря Національної ради
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду