"1+1" закриває "Проспорт"

18 Серпня 2003
1133

"1+1" закриває "Проспорт"

1133
"Ми вирішили в редакції, що ефір біля першої ночі є запізнім часом для такої програми. Це не той час, що нам подобався, бо є певні амбіції. Саме тому вирішили поки що "заморозити" цей проект. " Як стало відомо "Телекритиці", "1+1" відмовилася від власного виробництва підсумкової спортивної програми на користь трансляцій європейських футбольних змагань.
"1+1" закриває "Проспорт"
Коментуючи причини закриття недільної програми, ведучий "Проспорту" Євген Зінченко зауважив, що не йдеться ні про конфлікт, ні про затратність власного виробництва. "Це - робоче питання", - зауважив він. Йдеться не про закриття, а "замороження" проекту, уточнили й в прес-службі каналу. Натомість на каналі планується поява нових спортивних спецпроектів, в тому числі й висвітлення супертурніру між українським та російським гросмейстерами Русланом Пономарьовим та Гаррі Каспаровим, який триватиме в Ялті з 18 вересня по 7 жовтня цього року. Щоправда подейкують, що головною причиною зникнення з ефіру програми "Проспорт" стали все ж не досить високі рейтинги спортивної програми, порівняно з іншими більш прибутковими проектами нового сезону. Опосередковано це підтвердив і Євген Зінченко в інтерв'ю "Телекритиці".

- Якими є причини "замороження" проекту?



- Насправді нічого кримінального у цьому немає. Це було зроблено тому, що спортивна редакція переорієнтувалася на іншу роботу. У нас є певні плани і тепер ми більше працюємо з новинами. Ми вирішили усі наші сили кинути на те, щоб робити одну справу добре.



- До програми були певні претензії?



- Ні, ми й раніше робили свою справу добре. В редакції працює лише вісім чоловік. І ми прагнули, щоб наша робота була затребувана. Але працювати зовсім без вихідних і вночі не в наших силах. По-перше, ми вирішили, що ми не можемо поки що тягнути стільки проектів. Адже, крім новин, редакція працює над внутрішніми проектами студії, наприклад, у "Подвійному доказі" чи "Сніданку з 1+1". Ми працюємо і над спецпроектами, що виходять як документальні проекти. Це ще три фронти роботи.

По-друге, на жаль, для спортивної підсумкової програми з певних причин не знайшлося іншого часу в ефірі як вихід опівночі у неділю.

Коли ми виходили о 22:50, тоді ми мали певний рейтинг, інтерес до себе і навіть "забивали" конкурентів, попри те, що програма тривала всього 15-18 хвилин. Ми вирішили в редакції, що ефір біля першої ночі є запізнім часом для такої програми. Це не той час, що нам подобався, бо є певні амбіції. Саме тому вирішили поки що "заморозити" цей проект. Хоч програма не вмерла, просто так склалися обставини. Це була "душа" спортивної редакції.



- Чи йдеться про нерентабельність спортивних програм власного виробництва?



- Ні, про це не йдеться. В принципі усі, хто працює зі спортом, знає, що спортивні програми та спортивні трансляції не приносять дуже великих грошей, якщо тільки вони не мають спонсора. Це не ті програми, що заробляють гроші. І навіть велика трансляція футбольного матчу може одержати не більше 15-20 відсотків рейтингу. І все ж, наприклад, бокс, що транслювався у неділю, так само як і наша підсумкова спортивна програма, збирав більше, ніж "Проспорт". Спортивні програми цікаві, мають свого глядача, але, на жаль, теж потребують грошей. Хоч наша програма себе окуповувала. Головна причина все ж у тому, що ми хочемо робити її добре, але зараз також маємо інші плани.



- Як зміниться спортивне мовлення на „1+1”. Чи правда, що „Студія 1+1” купила права на трансляцію футбольних змагань?



- Так, йдеться про Суперкубок Іспанії та Суперкубок Європи. Але ми плануємо показувати вибіркові матчі. Скажімо, у Суперкубку Іспанії ми покажемо тільки два матчі, у яких братиме участь "Реал", а отже глядачі матимуть змогу побачити гру Бекхема, Рауля, Зідана та інших. Крім того, іспанський футбол є дуже красивим. А Суперкубок Європи у Монако буде в ефірі 29 серпня. Це – найбільший клубний трофей Європи після Кубка Чемпіонів та Кубка УЄФА. Будуть зустрічатися володар Кубка Чемпіонів ("Мілан") та володар Кубка УЄФА ("Порту"). Фактично, визначаєтиметься найсильніша команда континенту у цьому сезоні. Шева буде грати. Я сподіваюся, що це не єдині і не останні трансляції.



- "1+1" не балує глядачів футбольними трансляціями. У чому причина зміни стратегії?



- Ми дуже активно працюємо над тим, щоб цього було більше. І знаходимо розуміння у керівництва каналу. Але це дуже складне питання, воно має багато аспектів, про які я просто не можу говорити, ще й тому, що нові проекти редакції знаходяться в процесі формування. Йдеться й про власні програми й про спецпроекти. Зокрема, один з них триватиме протягом усього вересня й буде присвячений висвітленню шахового турніру.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1133
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду