У львівському телеефірі з’явилася нова екологічна програма

24 Червня 2003
1090

У львівському телеефірі з’явилася нова екологічна програма

1090
Новий телевізійний проект, що триватиме 6 місяців, реалізовуватимуть волонтери журналістської громадської організації WETI – в основному це студенти львівських вузів. Минулого тижня, у неділю, на “12 каналі” Львівської телерадіокомпанії вийшла в ефір перша екологічна програма “Екопульс регіону”.
У львівському телеефірі з’явилася нова екологічна програма
Фінансову підтримку організації надав Офіс радника з питань сільського господарства та природи Посольства Королівства Нідерландів в Україні, а також „Незалежна Телевізійна Агенція”.

Програму “Екопульс регіону” мешканці Львівщини зможуть дивитися щосереди о 19.40 та щонеділі о 19.15. У десятихвилинних випусках молоді журналісти подаватимуть свіжу екологічну інформацію з Карпатського та інших регіонів, що потребують особливої уваги громадськості. Також автори програми обіцяють глядачам цікаві репортажі про заповідники, розповіді про представників флори та фауни, сюжети про природозахисників, аналіз глобальних та регіональних екологічних проблем тощо. Як говорять самі волонтери WETI, віртуальною студією їхньої програми стануть ботанічні сади, парки, ліси, об’єкти природозаповідного фонду.

Варто зазначити, що головною метою цього телевізійного проекту є сприяння популяризації та розвитку екологічної свідомості у простих громадян – шляхом здійснення інформаційно-просвітницької діяльності, налагодження співпраці з населенням, залучення громадян до вирішення гострих екологічних проблем kьвівського регіону, а також і західноукраїнського регіону загалом.

Також “Екопульс регіону” спільно із благодійним фондом “Екоправо-Львів” знайомитиме глядачів із їхнім правом на життя у безпечному довкіллі, показуватиме реальні, практичні механізми захисту своїх прав.

- Приступаючи до створення такої нової екопросвітницької телепрограми, організації мають одну мету: за допомогою об’єктивної, доступної інформації, показуючи людям конкретні приклади, сформулювати інше бачення процесів, що відбуваються навколо нас. – говорить волонтер WETI Ганна Гопко. - Ми хочемо залучити людей до вирішення актуальних проблем, хочемо, аби кожен наш глядач усвідомив, що він має реальні можливості, має право на чисте довкілля, і що це довкілля можна і треба захищати.

Нова програма на регіональному ТБ - це вже не перший інформаційний проект громадської організації WETI: минулого року її волонтери випустили в ефір ТРК “Люкс” 30 випусків екологічних радіопрограм “Екогармонія”. Один з цих випусків, присвячений ВІЛ-СНІДові, навіть отримав першу премію на Всеукраїнському конкурсі для журналістів від Національної Спілки журналістів України в номінації “Кращий журналітський доробок на радіо”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Львів, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду