Ушанували „золоті” пера

3 Березня 2003
1061

Ушанували „золоті” пера

1061
Вручення премій третього Всеукраїнського рейтингового конкурсу засобів масової інформації “Золоте перо”, пройшло традиційно офіціозно-помпезно, з домішками україно-російсько-білоруської попси. Вручення премій третього Всеукраїнського рейтингового конкурсу засобів масової інформації “Золоте перо”, яке відбувалося першого весняного дня в Палаці “Україна”, пройшло традиційно офіціозно-помпезно, з домішками україно-російсько-білоруської попси.
Ушанували „золоті” пера


Піднесено натхненно линули із вуст прес-секретаря Президента, колишнього репортера “ICTV” Олени Громницької привітання від глави держави. Бажали, як і заведено в таких випадках, творчих успіхів та нових знахідок. Не обійшлося без голослівної апеляції до важливості чесної та неупередженої інформації. Продовжив у такому ж дусі прем’єр-міністр, що також надіслав своє вітання, зачитане одним із посадовців. Очевидно, перейнявшись проблемами агропромислового комплексу та весняно-польовими роботами, що не за горами, він закликав майстрів слова шукати „зерно правди”. Також Віктор Янукович закликав до професійної відповідальності, у свою чергу, обіцяючи забезпечити всім ЗМІ максимальну відкритість від держустанов. Високі посадові особи, що по черзі виходили на сцену для вручення нагород, всі як один згадували про перший день весни, а там і про свято Восьмого березня, та бажали всім кохання. Мовляв, треба виправляти таку складну демографічну ситуацію.

Особливо відзначилися журналісти телеканалу “Інтер” – вони кілька разів піднімалися на сцену за високою нагородою, завдячуючи здобуттю такої кількості “трофеїв” то глядачам, то один одному (колегам з монтажу), а то Олександру Зінченку, бо “саме він дав журналістам можливість відчути смак перемоги”. Статуетки отримала студія спортивних програм, особисто Катерина Зінченко, а також Андрій Цаплієнко за цикл “На лінії вогню” та PR- служба телеканалу. Студія “Мелорама-продакшн” стала лідером в галузі створення власних програм.

Дві нагороди отримали журналісти телеканалу СТБ – програма “Вікна-кримінал”в номінації “Правопорядок” та “Вікна-бізнес” у номінації “Економіка”. Кращою інформаційною програмою стали “Факти” (ICTV). Вони ж отримали спеціальний приз від одного із спонсорів дійства під назвою “Конкурс Золоте перо” компанії “Київ-Стар” за всебічне висвітлення діяльності компанії.

Нагороди для преси приймали “Сегодня” (за рубрику “Кримінал”), “2000”-- за спортивний блок, “Бульвар” -- як краща розважальна газета, “Бізнес”-- за економічну рубрику “Відділ податків”, “Факти” -- в номінації з найдовшою назвою, яка звучить приблизно так: “Роз’яснення читачеві його соціальних прав” ( третя поспіль така нагорода). Газета “Урядовий кур’єр” стала кращою інформаційною газетою року, що минув; відзначили за висвітлення проблем енергетики парламентське видання “Голос України”. “Деловая столица” була визнана газетою, що працює і особливо старанно захищає інтереси споживачів. “Респектабельний” часопис “Президент” став кращим політичним журналом року. Його головний редактор, який вийшов на сцену за нагородою, довго щось говорив про жіночий рід влади, очевидно, натякаючи на те, що до неї потрібен особливий підхід. В результаті запропонував коллегам у стосунках влада-ЗМІ вдатися до забобону студентських часів: “або лайте, або тримайте щось в кишені”.

У номінації “Зарубіжні ЗМІ” отримували нагороди росіяни (“Первый канал- всемирная сеть” та видання Федеральних Зборів Російської Федерації “Парламентская газета” -- за всебічне висвітлення російсько-українських відносин). До цієї когорти потрапив розважальний англомовний журнал, що видається в Україні, “What's On”.

Високопоставлений чиновник із міністерства культури та мистецтв з огляду на те, що нинішній рік – рік культури, гордо оголосив переможців у цій номінації. Ним став телеканал “М1”, представник якого сказав, що він бажає всім телеглядачам лягати і прокидатися разом із телеканалом, бо ті, хто робить продукт на ньому, лягають і встають із думкою про рейтинги. Враховуючи контент каналу, сміливо можна буде говорити, що хороший настрій глядачам каналу забезпечений. Про піднесеність духу всіх запрошених та можливість розділити із журналістами радість із приводу отримання високих нагород добре подбали організатори свята. “Мікс” із дешевих російських поп-співаків та призабутих радянських естрадних виконавців – що, як відомо, смакує нашій владі - разом із сценарними жартами одного із ведучих Євгена Рибчинського вдало підкреслював офіціозність та сервільність конкурсу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду