Після різдвяних свят у столичному ефірі з’явиться новий телеканал

24 Грудня 2002
1098

Після різдвяних свят у столичному ефірі з’явиться новий телеканал

1098
Про це повідомив директор ТК „Експрес-інформ” Владислав Лясовський. Нагадаємо, що у листопаді цього року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на виконання рішення Господарського суду м. Києва від 31 серпня 2001 року видала ліцензію на ефірне мовлення на 48 ТВК ТОВ „ТРК „Експрес-інформ” (потужність передавача 2 Квт). Визначений обсяг мовлення – 24 години на добу.
Після різдвяних свят у столичному ефірі з’явиться новий телеканал
В особливих умовах ліцензії вказано: здійснення мовлення програм власного виробництва українською мовою, а також створення соціальних програм. Відома продакшн-студія „Експрес-інформ” готувала випуски економічних та загальнополітичних програм. У Києві продукція „Експрес-інформу” зараз виходить на трьох каналах: ефірному ТРК „Київ”, та через кабель – на ТК „КТМ” та „НБМ”, у регіонах – переважно через мережі „НБМ”. Як говорить директор ТК „Експрес-інформ” Владислав Лясовський: „Наразі ведеться технічне мовлення, щоб прорахувати, що нам потрібно. Потім будемо потужність підвищувати. Через морози ми мали технічні проблеми з розташуванням передавача, тому затримали вихід в ефір”.

У найближчих планах нової ТК – потрапити у кабельні мережі Києва. А щодо формату, то Владислав Лясовський стверджує, що у перспективі планується розробляти канал як інформаційний, тим паче, що для цього є усі підстави: засновником ТК є інформаційна агенція „Експрес-інформ”. Отримання ними ліцензії прямого відношення до каналу „НБМ”, що не має ефірного мовлення на Київ, не матиме. „Справа в тому, що ми – партнери, маємо добрі стосунки, - говорить В.Лясовський. – Але „Експрес-інформ” – окрема телекомпанія, ми готуватимемо власний телепродукт. Та продакшн, думаю, буде спільний, допомагатимемо й надалі один одному, обмінюватимемося телепродуктом. У „НБМ” є, наприклад, денна музична програма, яка нам цікава і т.д. Крім того, отримання „НБМ” ліцензії на 24 години мовлення теж вимагатиме спільних зусиль”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду