Сергій Шолох: „Правда стає комерційно вигідною”.

11 Листопада 2002
1023
11 Листопада 2002
15:25

Сергій Шолох: „Правда стає комерційно вигідною”.

1023
8 листопада в публікації „Украинские медиа-холдинги и их будущее” „Детектор медіа” дала неофіційну інформацію про власників більшості центральних телеканалів та видань. 8 листопада в публікації „Украинские медиа-холдинги и их будущее” „Детектор медіа” дала неофіційну інформацію про власників більшості центральних телеканалів та видань, а також офіційні дані про засновників деяких телеканалів – тих, які нам побажали розповісти про це.
Сергій Шолох: „Правда стає комерційно вигідною”.
Ми сподівалися, що після цієї публікації з’являться й інші бажаючи засвідчити те, що їм немає що приховувати. Сьогодні ми отримали такий перший відгук – від Сергія Шолоха. Ми даємо його лист повністю, а наведені в ньому дані заносимо у нашу „медіа-карту” власників ЗМІ.

Сергій Шолох пише: „Можу повідомити наступне (при необхідності надам установчий договір)- радіостанція "Континент", юридична назва -ТОВ Центр Засобів Масової Інформації "Медіа Центр". Заснована 24.05.94, хоча перша програма вийшла в етер 24.12.93.Засновники і (можете вірити, можете ні) реальні власники -Шолох Неля-35%, Шолох Сергій-65%. До початку проблем з ліцензією радіо "Континент" давало пристойні прибутки, яки дещо зменшились в 2001 році та дуже зменшились в 2002 (після початку мовлення на нашій частоті радіо під позивними "Мелодія"). З даних фінансового аудиту секрету не роблю. Але два останні роки ми перебуваємо в неринковій ситуації, то і фінансові показники не будуть, так би мовити, типовими для радіобізнесу. А загалом, радіомовлення може давати пристойні прибутки та можливість редакційної свободи. Але, окрім можливості, потрібно, як мінімум, бути вільним та розуміти, що правду вже можна дуже вигідно продавати, слава Богу, вже з' явився попит. На радіо "Континент" найдорожча реклама до та після випуску новин, а рекламний час навколо новин ВВС продається в вересні на весь наступний рік по найдорожчим цінам. Тому, якщо розглядати мас-медіа як бізнес, і якщо немає іншого бізнесу (так, як у моєму випадку), то правда стає комерційно вигідною.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1023
Читайте також
20.09.2001 14:25
Наталія Лигачова
«Детектор медіа»
2 602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду