24 канал перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип

24 канал перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип

22 Жовтня 2024
823

24 канал перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип

823
На офіційному тікток-акаунті 24 каналу з'явився підпис до відео «Повне інтерв’ю читайте на сайті видання Ursa.Media, авторки Ольги Ткач».
24 канал перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип
24 канал перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип

Шефредакторка та співзасновниця екологічно-суспільного видання Ursa.Media Ярослава Коба заявила, що 24 канал використав частину їхнього відео з інтерв’ю поліцейської з Маріуполя Мар’яни Чечелюк, яка повернулася з російського полону. Про це вона розповіла в сториз у фейсбуку. 

«Кілька тижнів тому ми на Ursa.Media опублікували інтерв'ю колишньої полоненої Мар'яни Чечелюк. Буквально вчора у TikTok Ольга Ткач, яка є авторкою матеріалу, знайшла відео 24 каналу  на офіційній сторінці, де було змонтовано відео про Мар'яну з кадрів, які робило Ursa.Media, за які Ursa.Media  платило кошти. Замалювали наші логотипи й поставити ці всі відеокадри собі у відео. Ми маленькі, значить наші авторські права потрібно порушувати? Нам не шкода відео, але залиште хоча б наше лого, а не замалюйте його червоною крапкою», — розповіла Ярослава Коба. 

Однак сьогодні на офіційному тікток-акаунті 24 каналу з'явився підпис до відео «Повне інтерв’ю читайте на сайті видання Ursa.Media, авторки Ольги Ткач».

@24tv.ua

❗️Повне інтерв’ю читайте на сайті видання Ursa.Media, авторки Ольги Ткач

♬ оригінальний звук - 24tv.ua

У коментарі «Детектору медіа» шефредакторка  Ярослава Коба розповіла, що ще 21 жовтня не було цього підпису, а такі правки пов’язує з її публічною заявою в соцмережах. 

Своєю чергою, контент-менеджерка 24 каналу Марія Берук у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що наразі вже перепросили за ситуацію і чекають на відповідь від редакції Ursa.Media. 

«Так, бачили інформацію, вже перепросили перед ними. Я чекаю відповіді від шефредакторки. Це ми не праві у тому, що це монтажер замалював це все. Ми перепросили за цю ситуацію», — сказала Марія Берук.

Шефредакторка Ursa.Media підтвердила, що отримала в соцмережах повідомлення з вибаченнями від 24 каналу.

Нагадаємо, що авторка серії романів «Мелодія кави» письменниця Наталія Гурницька заявила, що не давала згоди телеканалу СТБ на використання тем та персонажів її книг для продовження серіалу «Кава з кардамоном».

Читайте також: 

Фотоколаж: Ursa.Media

Фото в тексті: скриншот із відео / Ярослава Коба 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Читайте також
09.08.2024 10:29
Іванка Мельник, для «Інституту масової інформації»
297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду