Могилянську Школу Журналістики очолила Вікторія Романюк

Могилянську Школу Журналістики очолила Вікторія Романюк

1 Вересня 2024
488

Могилянську Школу Журналістики очолила Вікторія Романюк

488
Колишній директор школи Євген Федченко після 18-річного керівництва залишається доцентом у команді. Вікторія Романюк планує продовжити розвиток медіаосвіти в умовах нових викликів, зокрема у час війни.
Могилянську Школу Журналістики очолила Вікторія Романюк
Могилянську Школу Журналістики очолила Вікторія Романюк

З 1 вересня 2024 року кандидатка наук з культурології Вікторія Романюк очолила Могилянську школу журналістики НаУКМА. Вона змінила на цій посаді Євгена Федченка, який керував школою упродовж 18 років.

У коментарі для «Детектор Медіа» Вікторія Романюк розповіла, що довгий час була заступницею Федченка, і разом вони працювали над розвитком школи та медіаосвіти в Україні. Вона підкреслила важливість продовження спільної роботи єдиною командою, зберігаючи стратегічні напрямки, визначені раніше.

«Євген Федченко — видатний фахівець, лідер та інноватор у сфері медіаосвіти. Я мала честь останніми роками спільно працювати з ним над багатьма чудовими освітніми та медійними проєктами, зокрема такими, як StopFake. Для мене велика честь перейняти цю естафету й надалі робити нашу спільну справу. Євген Федченко залишається частиною Могилянської школи журналістики й буде продовжувати викладати. Я вважаю, що саме наша команда та її єдність — це найбільше досягнення школи журналістики, і дуже хочу, щоб ми в цьому ключі продовжили працювати», — підкреслила Романюк. 

Посадовиця зазначила, що сьогодні школа стикається з новими викликами, особливо в умовах війни, коли медіаосвіта набуває критичного значення. Вона наголосила на важливості підготовки висококваліфікованих журналістів, здатних працювати в інформаційному середовищі, включно з умовами війни. 

«Якщо говорити про бачення, стратегії та зміни, то, безумовно, сьогодні пріоритетом є журналістика в умовах війни, медіаосвіта в умовах війни, та функціонування медіа в умовах війни. Це нові виклики, що вимагають нових підходів і рішень. Надзвичайно важливо підготувати високоякісних фахівців, які зможуть стати важливим поповненням спільноти українських журналістів у короткий термін. Вони повинні бути здатні відповідально й етично застосовувати свої знання та навички для служіння суспільству», — наголосила пані Вікторія.

Вона додала, що «журналістика нині є частиною зокрема й інформаційної війни і підготувати якісних журналістів, які можуть працювати в умовах війни, з різними технологіями і різними аудиторіями – дуже важливе завдання».

У планах нової директорки – посилити здобутки школи, розроблення освітніх програм, залучення міжнародних експертів та створення нових наукових інструментів для досягнення цих цілей.

Колишній директор Могилянської Школи Журналістики Євген Федченко залишається в команді школи журналістики як викладач, що підкреслює наступність та єдність у розвитку школи.

Раніше ми повідомляли, що Києво-Могилянська академія до Дня Незалежності України представила книгу засновника Могилянської школи журналістики Сергія Квіта.

Фото: НаУКМА.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
488
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду