Через обстріл Краматорська зазнала поранень польська журналістка Моніка Андрушевська

Через обстріл Краматорська зазнала поранень польська журналістка Моніка Андрушевська

26 Серпня 2024
566

Через обстріл Краматорська зазнала поранень польська журналістка Моніка Андрушевська

566
Журналістка розповіла, що проїжджала у своєму автомобілі повз місце удару й отримала поранення в руку.
Через обстріл Краматорська зазнала поранень польська журналістка Моніка Андрушевська
Через обстріл Краматорська зазнала поранень польська журналістка Моніка Андрушевська

Польська журналістка Моніка Андрушевська отримала поранення внаслідок російського обстрілу Краматорська 24 серпня. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Журналістка розповіла, що проїжджала повз місце ракетного удару. За її словами, їй поранило праву руку, де вона має тату в українських кольорах.

«Моя перша особиста кров, пролита за Україну — на День Незалежності. Після 10 років війни. “Іскандер” поруч зі мною. Моє татуювання на правій руці, де я намалювала волошки, переплетені з колоском, не випадково в кольори українського прапора», — написала вона.

Моніка опублікувала фото свого поранення та свого пошкодженого авто.

«Це фото людини, яка просто їхала вечірнім Краматорськом, і ще одне, яке ілюструє салон її автомобіля. Такий вигляд може мати будь-яка людина в будь-якій точці України, де росіяни вирішать завдати ракетного удару. Не на лінії фронту — просто навколо міста в Донецькій області, де, незважаючи на геноцидні дії Росії, все ще триває життя, є кафе, салони краси, діти граються на дитячих майданчиках.

Ти просто їдеш містом. Ти просто живеш. Цього досить, щоб росіяни спробували вбити вас і вдарити “Іскандером” прямо біля дороги, якою ви їдете, навіть у цивільному об’єкті, розташованому за 20 метрів», — написала журналістка.

«Я подбаю про порізи, це дрібниці. Поправлю татуювання. Я дістану скло з волосся і руки. Машина в біді, вікна нові ставитимуть, все-таки не вперше. Але я продовжу допомагати ЗСУ», — написала Моніка.

Як повідомляє TVP, Моніка Андрушевська веде репортажі з воєнних дій в Україні та працює волонтеркою після анексії Росією Криму в 2014 році. Зокрема, працювала для краківського видання Tygodnik Powszechny. У 2022 році вона врятувала 30 українців, які тікали від пожежі дорогою з Ірпеня. Зараз вона працює в Центрі документування російських злочинів в Україні імені Рафаеля Лемкіна.

Нагадаємо, 24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» у Краматорську. Повідомлялось, що щонайменше двоє людей отримали поранення, ще одна людина перебуває під завалами. Усі постраждалі — журналісти, серед них — громадяни України, США та Великої Британії.

Згодом голова Донецької ОВА повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії. Представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, яка висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня українська влада повідомила, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа, не називаючи його імені. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого.

Згодом британське агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника внаслідок російського ракетного удару по Краматорську. Ним виявився 38-річний радник агенції з питань безпеки Раян Еванс, який працював у складі новинної групи в Україні.

Фото: Моніка Андрушевська / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
566
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду