Пішов із життя запорізький журналіст Микола Горошко

Пішов із життя запорізький журналіст Микола Горошко

27 Липня 2024
1312

Пішов із життя запорізький журналіст Микола Горошко

1312
На 77-му році життя помер журналіст і громадський діяч Микола Горошко. Він залишив значний слід у журналістиці та громадському житті Запоріжжя. Центр журналістської солідарності Запоріжжя висловив співчуття його рідним та близьким.
Пішов із життя запорізький журналіст Микола Горошко
Пішов із життя запорізький журналіст Микола Горошко

На 77-му році життя після тривалої хвороби помер відомий журналіст і громадський діяч Микола Горошко. Про це повідомив Центр журналістської солідарності Запоріжжя.

Микола Горошко народився в селі Погребище на Вінниччині. Після закінчення школи-інтернату та служби в армії він отримав червоний диплом факультету журналістики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка. Його кар'єра містила роботу в газетах «Индустриальное Запорожье» та «Запорозька Січ», а також посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації. З 1979 року він був членом Національної спілки журналістів України.

Крім журналістської діяльності, Микола Горошко активно займався організацією козацького руху на Запоріжжі, був обраний отаманом Запорізького козацтва на Січі острова Хортиця. Зазначається, що його енергія, творчість і доброзичливість зробили його важливою фігурою в житті міста.

Микола Горошко був громадським активістом, працював заступником голови Запорізької облдержадміністрації з гуманітарних питань.

«Микола Горошко доклав чимало зусиль до організації козацького руху на Запоріжжі. Був вибраний отаманом Запорізького козацтва на Січі острова Хортиця. Брав активну участь у громадському житті Запоріжжя», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Київщині встановили меморіальну табличку на місці вбивства російськими окупантами фотографа Макса Левіна

Фото: Центр журналістської солідарності Запоріжжя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1312
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду