На фронті зник вінницький журналіст та військовий Тарас Борисюк

На фронті зник вінницький журналіст та військовий Тарас Борисюк

22 Червня 2024
1742

На фронті зник вінницький журналіст та військовий Тарас Борисюк

1742
Капітан ЗСУ, у минулому редактор та журналіст вінницьких видань Тарас Борисюк обороняв Харківщину у складі 172 батальйону 120 бригади. За словами свідків, потрапив у засідку, коли виїхав медичним авто із побратимами, щоб евакуювати важкопоранених.
На фронті зник вінницький журналіст та військовий Тарас Борисюк
На фронті зник вінницький журналіст та військовий Тарас Борисюк

На Харківському напрямку зник безвісти журналіст з Вінниці та військовослужбовець, капітан 172-го батальйону бригади вінницької тероборони Тарас Борисюк.

Про це повідомляє вінницьке видання «20 хвилин».

Побратими Тараса вважають, що на відео з катуванням українських військовополонених, яке оприлюднив омбудсмен України Дмитро Лубінець на початку червня, є бійці 172-го батальйону 120-ї бригади ТрО Збройних сил України.

«Полонені, над якими знущались рашисти на оприлюдненому ролику омбудсмена України, — це наші земляки. Ми спробували зібрати максимум інформації про ці трагічні дні. Саме під час них зник безвісти наш колега, капітан 172 батальйону Тарас Борисюк, журналіст, доброволець ЗСУ, в минулому редактор вінницьких газет. За словами свідків, він потрапив у засідку, коли поїхав медичним авто із колегами на прохання важкопоранених», — говорять захисники.

Нині 120 бригада встановлює долю захисників, які зникли безвісти, зокрема — і Тараса Борисюка.

 

Тарас Борисюк народився у Тернополі. Упродовж десятків років працював у вінницькій журналістиці, був редактором «Нової вінницької газети», член Національної спілки журналістів України. Захисник був учасником Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013-го.

До початку повномасштабного вторгнення Тарас добровольцем долучився до лав ЗСУ. Цьогоріч у квітні він лікувався в шпиталі, згодом повернувся на бойові позиції на Харківщині.

Нині доля Тараса невідома. Село, де він з побратимами прийняв бій, захоплене російськими військами.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про зникнення у Харкові журналіста-фрилансера Олександра Лапшина. 29 травня Олександр вийшов із квартири без документів і телефона й відтоді на зв'язок не виходив.

Фото: фейсбук Тараса Борисюка.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду