У Харкові зник безвісти журналіст-фрилансер Олександр Лапшин

У Харкові зник безвісти журналіст-фрилансер Олександр Лапшин

14 Червня 2024
5803

У Харкові зник безвісти журналіст-фрилансер Олександр Лапшин

5803
29 травня Олександр вийшов з квартири без документів і телефона й відтоді на зв'язок не виходив.
У Харкові зник безвісти журналіст-фрилансер Олександр Лапшин
У Харкові зник безвісти журналіст-фрилансер Олександр Лапшин

У Харкові зник безвісти волонтер і журналіст-фрилансер Олександр Лапшин. Про це повідомляє Kharkiv Today з посиланням на рідних та друзів Олександра.

Як пише видання, 29 травня Лапшин вийшов з власної квартири без документів і телефона. Додому він не повернувся і на зв'язок не виходив.

«Нічого не вказувало на те, щоб у нього були якісь проблеми. Напередодні він спілкувався з батьками, із братом, усе було добре. Зазвичай він ніколи не залишав телефон і завжди був на зв'язку. Що могло статися того дня, не зрозуміло», — розповіли рідні Олександра.

Рідні написали заяву до поліції і просять допомогти в розшуку Олександра. МВС додало його до бази зниклих безвісти. Усім, хто бачив його або щось знає про обставини зникнення, можна звертатися за номером 102 або телефонувати братові 0506158283.

Раніше Олександр Лапшин як фрилансер публікував матеріали у ЗМІ, зокрема в «Українській правді», робив фото з обстрілів Харкова для Суспільного тощо. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну також волонтерив.

(ДОПОВНЕНО) За словами Олександрового друга, журналіста Євгена Тітова, Лапшин мав акредитацію і працював переважно на Харківському напрямку.

«Із самого початку війни Олександр брав участь у багатьох проєктах, серед яких волонтерські, виїздах із журналістськими місіями, зокрема у гарячі точки, навчанні з першої допомоги тощо. Постійно активно допомагав харків’янам й багато робив у інформаційно-освітньому полі», — розповіла подруга журналіста Вікторія Чала.

Близькі не пов’язують зникнення Лапшина з журналістською діяльністю. «Нічого гучного чи незвичного не було. Сашко намагався не торкатися гострих тем. Його більше цікавило висвітлення взаємодопомоги, підтримки — у цьому весь він», — передає слова його подруги «УП.Життя».

Фото: Олександр Лапшин / соцмережі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду