Замість „Медіа-клубу” на СТБ з’явиться „Огляд преси”

23 Вересня 2002
918
23 Вересня 2002
18:05

Замість „Медіа-клубу” на СТБ з’явиться „Огляд преси”

918
"Це було колективне редакційне рішення. Ми вважаємо, що так буде краще для програми". Ігор Татарчук.
Замість „Медіа-клубу” на СТБ з’явиться „Огляд преси”
Оксана Лисенко, „Детектор медіа” Програми „Медіа-клуб”, що виходила останнім часом по понеділках (а до цього – посуботах) в ефірі телеканалу СТБ, більше не буде. Як вже повідомляла „Детектор медіа”, програма не вийшла в ефір минулого понеділка, 16 вересня. Саме тоді, нагадаємо, коли в країні відбувалися масові акції протестів опозиції. Сьогодні нам вдалося поспілкуватися із вже екс-ведучим програми Ігорем Татарчуком. За його словами, СТБ відмовилося від – додамо від „Детектор медіа” - унікального для українського телебачення живого дискусійного „Медіа-клубу”. Натомість орієнтовно із жовтня на каналі з’явиться нова програма: „Огляд преси”. Вона буде щоденною, та формат програми зміниться – на думку „Детектор медіа” - до навпаки: програма триватиме п`ять хвилин. А такого жанру, як коментарі та дискусії взагалі не передбачено. Ведучим залишиться Ігор Татарчук:

- Ігоре, чому „Медіа-клуб” зник з ефіру?



- Виробництво проекту наразі заморожено. Але він не закритий, його виробництво просто призупинено у зв’язку з корпоративним редакційним рішенням. Натомість ми вироблятимемо щоденний „Огляд преси”. Коли він з’явиться в ефірі - залежатиме від того, як ми впораємося із деталями, такими як заставки і т.д. Це буде короткий огляд газет - вечірня програма із повтором зранку. Ми задекларували, що залишається можливість для авторських коментарів. Але поки що сюжетів у цій програмі не буде. Це буде звичайний огляд преси із звичайними коментарями і газетною критикою. Програма виходитиме з понеділка по п’ятницю і триватиме 5 хвилин.

- Чому вибрали саме такий формат програми, який не передбачає вільного спілкування з журналістами?

- „Медіа-клуб” існував трохи менше двох років. Я думаю, що ми правильно зробили, що призупинили його виробництво зараз. Я думаю, що багато людей, відомих в українській журналістиці, вже стали гостями програми. І ми за це їм дуже вдячні. Ми дуже хотіли б розширити свою діяльність на регіони, але поки що ми не маємо такої можливості, бо цей процес більш складний: це додаткові витрати. Можливо, ми продовжимо програму в такому форматі потім. „Медіа-клуб”, яким він був до цього часу, був відображенням, так би мовити, київської журналістської закритості. Свіжих облич було не так багато. - Тобто ви вважаєте, що програма вичерпала себе?

- Програма не вичерпалася. Просто випав такий момент. Це було колективне редакційне рішення. Ми вважаємо, що так буде краще для програми. Ми вважаємо, що ми певний авторитет маємо і певні спогади про себе залишимо. І я сподіваюся, добрі.

- У нас була інформація, що минулого понеділка „Медіа-клуб” просто зняли з ефіру під тиском влади. Ця інформація відповідає дійсності?

- Я скажу вам, що особисто на мене не було жодного впливу і рішення про відміну програми я прийняв особисто.

- Але ж передача була заявлена в ТБ-програмі, і тільки ввечері стало відомо, що вона не вийде в ефір. Очевидно, що такі рішення не приймаються так терміново.

- Так, ми готували „Медіа-клуб” на той вечір. Але були певні нюанси з гостями програми. Це ж був відповідальний день. Треба було добре відпрацювати все. І коли ми зрозуміли, що нам не вдасться звести у студії тих людей, яких ми хотіли бачити, то ми вирішили відмінити програму. Ми вирішили того дня... Що програма нехай відпочине... Це була моя ініціатива, яка була підтримана і керівником проекту Романом Скрипіним, і керівництвом каналу.

Оксана Лисенко, „Детектор медіа”

Від „Детектор медіа”. - Все зрозуміло, чи не так? Програма пішла з ефіру за особистим бажанням її креаторів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду